Wist je dat? (27)

Posted by Jessica Stratmann-Koning on  6 december 2019

0
Je binnenkort een schaaktrainer 1 cursus kunt volgen in Zwaag? Mocht je interesse hebben om schaakles te geven op de club of op school dan is dit een mooie gelegenheid om wat meer kennis te verwerven over de stappenmethode en les geven! Als club staan wij natuurlijk achter het volgen van een schaaktrainerscursus indien je daardoor ook beschikbaar bent voor de  jeugdafdeling van de club, dus laat het bestuur even weten als je meedoet of interesse hebt! Hier is alle informatie te vinden: https://www.schaakbond.nl/agenda/cursus-schaaktrainer-1-zwaag-nh

Viertallen competitie

Posted by Klaas Vel on  27 november 2019

1

Op dinsdag 26 nov. 2019 speelden we met ons viertal uit tegen Schaakmat uit NoordScharwoude. De locatie waar we speelden was in Cultureel Centrum De Binding te ZuidScharwoude. Ons viertal bestond uit Lukas Bos op bord 1. Op bord 2 speelde Jan Kuin, op bord 3 speelde Klaas Vel en op bord 4 speelde Gerard Buis.

Bij mij ging het al vrij snel dramatisch slecht want ik gaf in 2 zetten achter elkaar resp. een loper en een toren weg. Onbegrijpelijk. Ik was al van plan mijn partij op te geven, maar toen zag ik een mogelijkheid een toren van mijn tegenstander klem te zetten met mijn dame. Dat lukte en ik won de betreffende toren. Later wist ik met veel schaakjes in een open stelling ook de loper weer terug te winnen. Wel kreeg ik nog te maken met een vrijpion, maar door eeuwig schaak werd de partij toch nog remise!. Jan Kuin speelde ook al remise en Gerard Buis won zijn partij. Helaas verloor Lukas Bos zodat de eindstand 2-2 werd.

Snelste stijger!

Posted by Herman van Bleisem on  14 november 2019

0

Tijdens de elfde interne speelronde vrijdag 8 november is bekend gemaakt wie de snelste stijger is over de afgelopen tien rondes interne competitie.

Dit keer een eend. Door een andere plaatswaardering van zijn vliegkunsten is Donald maar liefst 36 plaatsen gestegen. Maar dit wordt beschouwd als wedstijdvervalsing. Zo u wilt matchfixing.

Op de tweede plaats is Richard Deken geëindigd die van plaats 35 naar 21 is gestegen. Een stijging van 14 plaatsen.

De volgende spelers volgen: Paul Grolman eveneens 14 plaatsen, Tobias Hendriks 13 plaatsen, Jeroen Bakker 12 plaatsen en Wouter Laan met 11 plaatsen. Echter: deze spelers hebben geen enkele partij voor de interne competitie gespeeld.

Op de zesde plaats is Peter Couwenhoven beland. Peter speelt regelmatig en staat nu op de negende plaats. Hij steeg van plaats 19 naar plaats 9. Een stijging van 10 plaatsen. Bij afwezigheid van Richard zijn de rondebloemen dit keer overhandigd aan Peter . Gefeliciteerd.

Een speciale vermelding verdient onze voorzitter. Rob staat op de vijfde plaats. Hij steeg van plaats 14 naar 5! Een comeback?

De nieuwe ratinglijst is uit !
Enkele stijgers, veel gelijkblijvende ratings en helaas ook enkele ratings die zijn gedaald. Het wordt weer tijd om puntjes erbij te sprokkelen in de externe wedstrijden!

Wist je dat? (26)

Posted by Jessica Stratmann-Koning on  1 november 2019

0

Je maandag 4 november vanaf 10 uur je weer kunt aanmelden voor TATA?

Alle informatie is hier te vinden!

De weekendvierkamp is op 11, 12 en 13 januari 2020, de weekvierkamp is 13, 14, 15 januari 2020 en de tienkamp is van 17-26 januari!

Vol=vol! (vooral de weekendvierkamp zit vaak vol)