Wist je dat? (16)

Posted by Jessica Stratmann-Koning on 21 juni 2019

1
Rob Bijpost en Herman van Bleisem namens de schaakclub aanwezig waren bij de uitreiking van de cheques van de Rabo Sponsoractie? Herman van Bleisem schreef er het volgende over: Dinsdagavond 18 juni zijn in de Koggenhal in de Goorn de cheques uitgedeeld aan de verenigingen uit de gemeenten Opmeer en Koggenland die meededen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Na een korte stemmenwervingscampagne door onze schaakclub zijn er in totaal 44 stemmen uitgebracht op Schaakclub Aartswoud. Dit zijn de stemmen die door de leden van de coöperatieve bank zijn uitgebracht. Bij elkaar zijn er in de regio West-Friesland 12.800 stemmen uitgebracht. Het beschikbare sponsorbedrag is dit jaar €350.000. Er deden 880 verenigingen mee. Per uitgebrachte stem komt dat ongeveer neer op een bedrag van € 5,60. Binnenkort zal onze penningmeester Joop zal een bedrag van € 240,68 bijgeschreven zien op de Rabobankrekening van onze schaakclub. Een mooi bedrag gezien de omvang van onze vereniging en de korte tijd dat er stemmen geworven zijn. Volgend jaar kunnen we via facebook en zelfgemaakt filmpjes waarschijnlijk meer stemmen werven. In de gemeente Opmeer is voetbalvereniging Grasshoppers het meest succesvol. Zij ontvingen een cheque van €1296. We gaan toch maar eens vragen aan Grasshoppers voorzitter Hans Groot hoe zij dat voor elkaar hebben gekregen. Op de foto een tevreden voorzitter Rob met de cheque van €240,68. Alle stemmers bedankt!  

Wist je dat? (15)

Posted by Jessica Stratmann-Koning on 14 juni 2019

1

Jeroen Bakker afgelopen vrijdag voor het eerst in zijn schaakcarrière snelschaakkampioen is geworden van de club?

Het bestuur vanavond vergaderd?

We er ook voor zorgen dat de borden weer geolied worden en dat alles stukken compleet zijn?

Er nog heel veel geschaakt kan worden voor dat het nieuwe seizoen weer begint (zie de kalender)?

Sommige Aartswouders alweer op de deelnemerslijsten staan bij diverse toernooien?

Het bestuur aankomende dinsdag de cheque van de Rabo Sponsoractie mag ophalen en we dan ook weten hoeveel we hebben opgehaald?

 

 

Phishing mails in omloop

Posted by Peter Couwenhoven on 13 juni 2019

0

Bericht van de NHSB.
S.v.p. niet op reageren
Aan de besturen van de leden om niet te reageren op phishing e-mails, die momenteel in omloop zijn. Er wordt zogenaamd namens de NHSB aan de leden gevraagd om geld over te maken. Aan alle leden het verzoek hierop niet te reageren en zonodig dergelijke e-mails te filteren via uw spamfilters.

Pannenkoeken en prijzen

Posted by Jessica Stratmann-Koning on 10 juni 2019

0

We sloten het seizoen met de jeugd afgelopen vrijdag feestelijk af door eerst met z’n allen pannenkoeken te eten. Om 18.30 was de tafel gedekt en kon iedereen aanschuiven, sommige kinderen aten maar liefst 10 pannenkoeken!

Daarna was het tijd voor het snelschaakkampioenschap voor de jeugd. Er werd gespeeld met klok en elke speler kreeg 5 minuten per persoon per partij.

Het spelen met de klok, deze niet vergeten in te drukken en de tijdsdruk zorgde voor verrassende uitslagen bij sommige partijen. En hier en daar vloeide zelfs een traan, het snelschaken is toch echt een hele andere uitdaging voor veel kinderen.

Na vijf rondes gespeeld te hebben, konden we overgaan op de prijsuitreiking. Eerst werden de prijzen voor de interne competitie uitgedeeld. Alle uitslagen daarvan zijn hier te vinden. Robin was al een tijdje zeker van zijn eerste plek en mocht de beker voor jeugdkampioen 2019 in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor Tijn Groot en de derde plaats ging naar Julia Stratmann.

Bij het snelschaken was de uitslag weinig anders, Robin gaf geen één partij weg en werd de onbetwiste jeugdsnelschaak kampioen van 2019! Tijn Groot was ook hier tweede, alleen de derde plek ging hier naar Sophia Stratmann & Milan Schouten. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Voor alle kinderen was er natuurlijk een prijsje om uit te zoeken en zo kwam er een einde aan het eerste jeugdseizoen sinds lange tijd bij SC Aartswoud.

Iedereen die hieraan heeft meegewerkt op welke manier dan ook, hartstikke bedankt!

We hopen dat alle kinderen een leuke avond hebben gehad en we zien jullie graag na de zomer weer terug!

 

Wist je dat? (14)

Posted by Jessica Stratmann-Koning on 7 juni 2019

0

Voormalig Aartswoud lid Martin Bos óók meedeed aan het NK Snelschaken voor teams?

Hij speelt nu bij Amersfoort en hij en zijn team werden in Spakenburg eerste in de C-categorie.

Foto door Frans Peeters

 

Wil je ook iets plaatsen in de Wist je dat? Je mag het altijd naar mij mailen!