Van harte gefeliciteerd Soes en Barbara!

Posted by Pascal on november 21, 2017
0

Verslag ronde 10. Datum 17-11-2017.

Posted by Klaas Vel on november 18, 2017
0

Daar het weer enige tijd geleden is dat we Peter Holscher op de schaakclub kwam waren we nieuwsgierig of hij het schaken niet verleerd was. Hij moest aantreden tegen Soes Martojo. Aanvankelijk zag het er goed uit voor Soes, die een pion voor stond, maar helaas, een ondoordachte zet gooide roet in het eten en Soes gaf op deze manier een stuk weg. Weg illusies voor Soes! Bij Klaas Langedijk gebeurde ook iets dergelijks tegen Bob Klein. Een fout van Klaas leverde Bob gelijk een volle toren op en kon Klaas teleurgesteld de schaakstukken opruimen. Een merkwaardige partij speelde Hans Groot tegen Susanne Glas. Met twee pionnen voorsprong zag het erg goed uit voor Hans. Toch keerden de kansen door foute zetten van Hans en verloor de strijd alsnog. Piet Zonneveld wist een pion te laten promoveren tegen Jan Kuin en dat leverde hem de winst op. Erik van Tooren speelde een ongebruikelijke opening met de pion naar veld h4. Blijkbaar kon Marc op deze opening geen goed antwoord geven en Erik ging er met de overwinning vandoor. Peter Couwenhoven stond een pion voor tegen Rik van Ingen, maar kwam wat in tijdnood en nam daarom genoegen met een puntendeling. Wilko van der Gracht zette zijn zegereeks verder voort en nu Marcel Kuiper er aan geloven ondanks goed tegenspel van Marcel.

De externe competitie.
Eerder in de week speelde ons 5e team een verloren wedstrijd tegen Oppositie uit Heiloo. Alleen Gerard Buis kwam tot een positieve winstscore en met de remise van Peter Vriend verloor Aartswoud 5 met 4½ – 1½.

 

                 Wilko still going strong.

 

Tussen de Regels door

Posted by Pascal on november 12, 2017
0

Het is alweer even geleden, maar op 20 mei deden de 4 beste snelschakers van Aartswoud en de fotograaf mee aan het NK snelschaken.
De uitslag in de B-groep is te vinden op: http://chess-results.com/tnr282502.aspx
Hierbij de gemaakte foto’s.

Vierlingen slaan weer toe

Posted by Peter Couwenhoven on november 11, 2017
0

Koploper Aartswoud 4 duldt geen oppositie en versloeg de ploeg uit Heiloo met klinkende cijfers: 5½-½. Halverwege de avond zag het er al veelbelovend uit waarna de bui ook binnen losbrak en het evenals buiten flink begon te regenen. Punten dan. Geef Joop geen pionnetje want dan ga je er aan. Ook nu werd het kleinood in het eindspel verzilverd. Dat was één waarna Marc het druk kreeg bij het scorebord. Peter en Richard kregen vanuit de opening gedroomde aanvalsstellingen. Vanuit het Hollands sloeg Peter over de h-lijn dodelijk toe. Richard liep met h4 en g4 de zwarte Pirc-veste omver en dat was 3-0. Even later scoorde Susanti een ‘winning draw’ en bracht ons op 3½ punt. Op bord vijf ontstond een echte Susan-stelling. Open toren- en loperlijnen naar de zwarte koning: een zeker punt was in de maak en kwam er ook. Bleef teamleider Herman over. Hij kon niet meer voor zijn teamgenoten onder doen en voerde onverstoorbaar in grootse stijl zijn pluspion naar ons vijfde winstpunt. Hoogtepunt was de pionzet g7-g5 waarmee hij niet de eigen koningsstelling verzwakte maar de witte onder vuur nam en het verzet gebroken werd.

Verslag ronde 9, datum 10-11-2017.

Posted by Klaas Vel on november 11, 2017
0

Bij Soes Martojo heeft zijn extra paard weer de haver verdiend in de strijd tegen Rowan Louter. Ook een extra voordeel van drie pionnen deed het goed om tot een overwinning te komen voor Soes. Ron Vlugt speelde al vroeg voor Sinterklaas, want tegen Lukas Boots gaf hij een paard cadeau en het was deze keer geen hobbelpaard, maar een rossinant die normaal op de 64 velden ten strijde trekt. Zo ging Ron ten onder in deze ontmoeting. Rik van Ingen kreeg het moeilijk tegen Marcel Kuiper die een kwaliteit voorkwam en op winst afstevende. Jessica Stratmann verraste Piet Zonneveld met een overwinning en Marco Kroon kwam beter uit de opening tegen Gerard Buis, die deze ontmoeting verloor. Erik van Tooren kwam een pion voor tegen Willem Bakker dankzij een afruilvariant en liet zich de overwinning niet meer ontglippen. Jan Kuin is nog steeds in de “winning mood” en nu moest Hans Groot eraan geloven, die een fout maakte wat door Jan keurig werd afgestraft. Wilko van der Gracht liet zich niet van de wijs brengen door Jan Stapel en na het optrekken van de kruitdampen bleek Wilko de sterkste troeven in handen te hebben en veroverde het volle punt.

De externe competitie:
Het 4e team kreeg Oppositie 3 op bezoek. Dit werd een eclatante overwinning voor Aartswoud 4, want met een uitslag van 5½ – ½ kan ons zestal weer voor de kraam om om zich te presenteren. De overwinningen werden behaald door Peter Couwenhoven, Richard Deken, Herman van Bleisem, Joop Brands en Susanne Glas. De remise van Susanti Henryati completeerde de einduitslag.