Stemmen op SC Aartswoud!

Posted by Jessica on  6 oktober 2020
0

Er kan weer via de Rabobank gestemd worden om onze club te ondersteunen! Log in bij Rabobank en als het goed is krijg je vanzelf de optie om te stemmen! Je kan vijf stemmen weggeven, maar ook meerdere keren op dezelfde club stemmen (ik dacht maximaal twee stemmen per club).

Info van de site van Rabobank:

Jij beslist mee!

Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken.

Met Rabo ClubSupport bieden wij kennis, ons netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij jouw club haar doel te behalen?

Als lid bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard. Goed voor de club & geweldig voor de buurt.

  • Start stemperiode – 5 oktober
    Vanaf nu kun jij als lid van de Rabobank jouw stem uitbrengen op clubs en verenigingen uit jouw buurt.
  • Einde stemperiode – 25 oktober
    De stemperiode voor leden is gesloten. Stemmen is niet meer mogelijk.
  • November
    Finale en uitreikingen Rabo ClubSupport. Houd de pagina van jouw lokale bank in de gaten voor meer informatie over de lokale uitreiking.
Rob heeft gisteren contact gehad met Edwin Jonker, de beheerder van de Opstap, over de laatste corona maatregelen.
In het geval van de Opstap hebben die nu (de komende drie weken) impact vanwege het feit dat de Opstap onder de horecamaatregelen valt.
Dit houdt voor de hele Opstap in dat na 22.00 uur de zaak gesloten moet zijn!
Niet alleen het café, maar ook de zalen.
Om die reden kondigt het bestuur aan dat de aangekondigde jaarvergadering op vrijdag 16 oktober doorgaat, maar zal beginnen om 19.30 uur.

Helaas geen schaken nog!

Posted by Jessica on  27 augustus 2020
0

Helaas zijn wij genoodzaakt jullie de volgende mededeling te doen.

Vorige week hebben jullie bericht ontvangen over de komende jaarvergadering op 28 augustus in de Opstap in Hoogwoud. Tijdens de vergadering zou het besluit om te gaan schaken in de Opstap in Hoogwoud toegelicht worden.

De Opstap wordt ons nieuwe clublokaal/ speellocatie. De eigenaar wil voor verenigingen uit Hoogwoud en omgeving een eigentijds en goed geoutilleerd onderkomen bieden.

Het bestuur is meer dan tevreden over de mogelijkheden dat ons nieuwe onderkomen biedt.

Deze weken zou een eerste verbouwing gedaan worden. Een tweede verbouwing in de Opstap was gepland in maart 2021.

De aannemer heeft in overleg met de eigenaar besloten om na de eerste verbouwing de tweede ook meteen uit te voeren.

Dit betekent voor ons dat wij de geplande jaarvergadering op 28 augustus a.s. en de eerste speelronde op 4 september niet door kunnen laten gaan!

Dat is voor ons een behoorlijke teleurstelling. Het voordeel is dat als wij kunnen starten met het nieuwe schaakseizoen we onafgebroken door kunnen gaan.

De verwachting is dat wij eind september kunnen starten met onze jaarvergadering. Ed Jonker, de beheerder van de Opstap, heeft aangegeven dat er een kans is dat de verbouwing één tot twee weken kan uitlopen.

Zodra er duidelijkheid is over het opengaan van de verbouwde Opstap zullen wij jullie daarover berichten.

Als je niet kunt wachten om te schaken raden wij je aan om de komende weken met een clubgenoot gezellig een avondje te gaan schaken.

Hopelijk tot spoedig,

Bestuur Schaakclub Aartswoud

Afgelopen woensdagavond werd er voor de tiende keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs.

Het bleek weer een strijd te worden tussen Caïssa-Eenhoorn en de Amsterdam Berserkers, die vliegend van start gingen, maar langzaam kwam de Caïssa-Eenhoorn motor opgang en stoomde door naar de eerste plek!

Een kwartiertje voor het einde was het verschil minimaal en switchte de koplopers regelmatig of kwamen op gelijke hoogte van elkaar. Er werd gewonnen met slechts drie punten verschil en in de laatste seconde streefden ze de Amsterdam Berserkers voorbij. Volgende week revanche?

Topscoorder van het toernooi werd wederom Vincent Blom, die met 90% berserk-partijen de teamnaam hoog houdt.

Ondanks dat de Wijker Toren het online seizoen ook voor gezien houdt vanwege te weinig animo onder hun leden, waren er toch nog 90 deelnemers. Er werden 627 partijen geschaakt. De gemiddelde rating was 2014 en lag daarmee iets hoger dan vorige week. Wit won dit keer 45% van de partijen en daarnaast werd er door 7% remise gespeeld.

Aartswoud eindigde dit keer helaas aan de onderkant en de spelers leken niet hun beste dag te hebben, het gemis van Toine was uiteraard ook voelbaar. Hij concentreert zich momenteel op de laatste loodjes van zijn masterscriptie, dus het is hem vergeven.

De verrassende topscoorder werd Gerco Stapel, we hopen dat hij volgende week weer aansluit! Zijn prestaties werden niet geëvenaard.

Wijn of geen wijn, zou het verschil maken bij Jan? Vorige week bleek hij zonder wijn te schaken en dat ging niet geheel naar wens, benieuwd welke drank hij deze week wel of niet heeft laten staan. Marc Helder scoorde online ook onder zijn kunnen en we misten wat huurlingen met hun punten, zoals Mark van der Ploeg en Emil Zaal.

Over mijn eigen prestaties kan ik beter niet schrijven, laten we het erop houden dat ik wel degelijk meegespeeld heb, al blijkt dat niet uit onderstaande lijst.

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders! En hier kun je online de uitslagen vinden van iedereen

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aartswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Afgelopen woensdagavond werd er voor de achtste keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs.

De Hoornlopers zijn het onofficiële team van Caïssa-Eenhoorn, onder leiding van Dreojs. De eerste weken hadden ze nog wat problemen met de opkomst, maar daarna waren er steeds meer enthousiastelingen. Al twee weken achter elkaar, moesten ze genoegen nemen met een tweede plek, maar ze bleven proberen en dat resulteerde in een eerste plek! Gefeliciteerd!

Het was lang spannend of de Amsterdam Berserkers toch niet boven de Hoornlopers zouden uitstijgen, ze trokken helaas aan het kortste eind. Slechts een verschil van 9 punten, maar de topscoorder kwam wel van de Amsterdam Berserkers en werd wederom Miguoel Admiraal.

De Hoornlopers stoppen op hun hoogtepunt en zullen daarom volgende week verder spelen met het officiële team van Caïssa-Eenhoorn.

Ondanks dat ZSC Saende een eendagsvlieg lijkt te zijn, waren er wederom 109 deelnemers. Er werden 765 partijen geschaakt. De gemiddelde rating was 2009 en lag daarmee weer iets hoger dan vorige week. Wit won dit keer 48% van de partijen en daarnaast werd er door 7% remise gespeeld.

Aartswoud eindigde dit keer weer op de vijfde plek, wederom mede dankzij Mark van der Ploeg, die met 27 punten topscoorder werd. We waren dit keer maar liefst met 18 spelers, David Verweij maakte zijn debuut en Toine was dit keer niet verhinderd door studie of vergeetachtigheid. De resultaten waren misschien nog niet helemaal zoals ze gehoopt hadden, maar oefening baart kunst.

Patrick overtreft zijn broer deze week ruimschoots met de punten en Jan Stapel weet toch ook weer in de top acht te eindigen. Hans Kors was blij met zijn overwinning op Marc Helder, wellicht was dat niet wederzijds. Rik van Ingen wist van Mark van Oijk, Jos Vlaming, Michael van Liempt en Arjon Buikstra te winnen, maar daarna zat de klad erin en moest hij vijf verliespartijen achter elkaar verwerken.

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders! En hier kun je online de uitslagen vinden van iedereen.

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aartswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *