Verslag 14, datum 16-12-2017.

december 16, 2017 Klaas Vel 2 comments

Vanwege de vele externe wedstrijden werden er deze keer weinig interne competitie partijen gespeeld. De inzet was er echter niet minder om. Zo bood Richard Deken koploper Wilko van der Gracht flink tegenstand, maar dat kostte nogal wat tijd en helaas voor Richard viel zijn vlag in een mooie stelling. Bob Klein kwam niet verder dan remise tegen een taai verdedigende Rowan Louter. Jessica Stratmann ging ten onder tegen Joop Brands, die flink wat materiaal op haar veroverd had.

De externe competitie:
Het 2e team speelde thuis tegen Opening ’64. Dit werd een mooie 4½ – 3½ overwinning voor de thuisclub. Jasper Seelemeijer kwam 3 pionnen voor en won. Erik van Tooren, Lukas Boots en Peter Roskam speelden remise. Yvo Veenis verslikte zich in de vlag in een wat zwakkere stelling en dat werd zo een nul. Pascal Zijlstra redde het ook al niet en met een paard minder ging het verkeerd voor hem. De basis voor de overwinning werd getekend door twee overwinningen op de laatste borden, n.l. Rik van Ingen won met 2 pionnen meer en Jan Stapel zette zijn tegenstander mat.

Het 3e team ging op bezoek bij KTV 2 in Enkhuizen. Deze ontmoeting eindigde in een 4 – 4 gelijkspel. Winst werd aangetekend door Michel Verweij en Peter Couwenhoven. Marcel Kuiper, Rob Bijpost, Gerco Stapel en Klaas Langedijk speelden remise.

Zaterdag speelde het 1e team thuis tegen Purmerend 2 en deze ontmoeting eindigde in een 4½ – 3½ overwinning voor de Aartswouders. Marc Helder, Jean-Paul Ory en Jeroen Bakker wonnen hun partijen en met de remises van Tobias Hendriks, Rowan Louter en Wilko van der Gracht mogen we best tevreden zijn met het behaalde resultaat.

 

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment authors
Peter HolscherWilko van der Gracht Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Wilko van der Gracht
Gast
Wilko van der Gracht

Richard had zeker een mooie stelling. Echter ook wat nadeeltjes. Hij stond een paard, toren en pion achter en hij zou mat gaan in 3 zetten.

Peter Holscher
Gast
Peter Holscher

Alle lof voor met name Tobias en Wilco die mindere stellingen zo goed wisten te keepen dat beide remises volkomen verdiend waren ,waarbij Tobias een toren-loper tegen toren eindspel vakkundig behandelde en de 50 zetten regeling prima werd gehanteerd, Ook Marc verdient alle lof door vasthoudend een zeker lijkende remise-pot toch wist te kantelen en zodoende zijn passief spelende tegenstander toch kon opbrengen. Door zelf op zet 10 even niet op te letten moest ik of een pion verliezen met slechte stand of de kwal offeren in de hoop goed stukkenspel te krijgen. Dat lukte heel lang maar was net… Lees verder »