Verslag 19, datum 02-02-2018.

februari 3, 2018 Klaas Vel No comments exist

Tijdens de 19e ronde kwamen de twee koplopers, Marc Helder en Wilko van der Gracht, in de interne competitie in grote problemen. Wilko kwam er het slechtste vanaf doordat hij geen vat op het spel van Rowan Louter kon krijgen en steeds meer in de verdediging werd gedrongen. Het resultaat was een 0. Marc Helder ontkwam niet aan een zich verwoed verdedigende Marcel Kuiper. De partij was gehele avond in evenwicht waarbij Marc in een moment van onoplettendheid materieel verloor. Marcel bood, met nog weinig seconden op de klok, remise aan in gewonnen stelling, waardoor Marc na middernacht met een halfje goed wegkwam.
Lukas Bos speelde de Russische verdediging tegen David Verweij. Deze verslikte zich in een “vergiftigde” pion waarna Lukas zijn goede stelling verzilverde. Jan Stapel verloor een kwaliteit aan Rik van Ingen. De strijd duurde nog lang, maar het lukte Jan niet om een zodanige verdediging te vinden om er met een remise vanaf te komen.
Toine Molenaar, voor het eerst aanwezig tijdens dit seizoen wegens een stage in Zweden, had een rustige avond tegen Jan Kuin. Hij beheerste de stelling en na kwaliteitswinst en een pion kon Jan uiteindelijk niets anders doen dan de partij opgeven.

De externe competitie:
Aartswoud 4 incasseerde de eerste nederlaag. Tegen MSC 2 wilde het niet lukken en werd na een spannende strijd verloren met 2½-3½. De hele avond was het onduidelijk wat de afloop zou zijn. Susanti Henryati, Susanne Glas en Herman van Bleisem speelden remise, Richard Deken won en Joop Brands verloor, waardoor bij gelijke stand (2½-2½) de beslissing moest vallen aan het eerste bord, waar Peter Couwenhoven in een heftig tijdnoodduel remise uit de weg ging, misgreep en verloor.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op