Strijd in de familie & verloren dames

december 15, 2018 Jessica No comments exist

Vrijdag waren er weer negen jeugdige schakers en schaaksters aanwezig op de club, de laatste echt les van het jaar want volgende week hebben we een schaakspelletjesavond als afsluiting van het jaar!

Toine gaf uitleg aan Robin over de klok, want morgen (16 december) speelt hij zijn eerste echte schaaktoernooi, samen met zijn broertje Niels en zusje Rosa! We wensen jullie heel veel succes bij de Grandprix-wedstrijd in Beverwijk! En ging verder met de opgaves uit het boek met Quinten en Julia.

Niels, Sophia en Max waren bezig met mat in één opgaves onder leiding van Rowan en de ik had een meiden groepje, met Alexia, Isa en Rosa. We keken naar wat een aanval is en hoe je veilig kon aanvallen, de opgaven waren voor de een makkelijker dan de ander. Alleen door goed te kijken en na te denken konden ze het goed oplossen. Daarna nog een spelletje waarbij ze het aanvallen moesten toepassen.

Om half acht startte de interne competitie. Dit keer een onderlinge strijd bij de familie Smit, broer Niels en zusje Rosa speelde tegen elkaar. Niels had een mooie aanval met de dame en de loper, alleen Rosa wist te ontsnappen en won later de partij!

Max speelde tegen Sophia en ging goed van start! Sophia rokeerde en miste dat Max een aanval op haar dame had gedaan, waardoor ze deze kwijt raakte. Toch speelde ze stug door, Max had later nog een mooie aanval op de koning met een paard en een loper, alleen dit was niet voldoende en Sophia begon te lopen met haar pionnen. Uiteindelijk bereikte die de overkant en gaf Max de strijd op.

Robin en Quinten hadden nog niet tegen elkaar gespeeld. Quinten moest goed opletten, alleen Robin had genoeg matkansen, waardoor hij de partij won.
Isa en Julia hadden een leuke partij, met voor beide kansen. Isa wist met haar pionnen door te lopen en haalde een dame met schaak. Julia kon niet terugslaan en moest aan de kant gaan met haar koning. Isa miste dat toen haar dame niet meer veilig stond en Julia kwam met de tegenaanval. Uiteindelijk won Julia de partij.

Alexia was oneven deze keer, maar mocht tegen Toine spelen. Ze had er heel veel zin in en vond het erg leuk om tegen Toine te schaken! Toine moest wel zijn best doen te verliezen, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werden dames geruild en weer nieuwe dames gehaald, stukken weggeven en uiteindelijk won Alexia.

Aankomende week is de laatste les van dit jaar, we starten weer om 19 uur en gaan allerlei schaakspelletjes spelen in teams van twee en we gaan ook voor het eerst een keer spelen met de klok, waarbij we niet stil blijven zitten ;)! Wij hebben er zin in, we hopen jullie ook, tot volgende week!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties