3e online teammatch gewonnen door de Wijker Toren

april 22, 2020 Jessica 2 comments

Deze woensdagavond werd er voor de derde keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs. Deze eerste keer deden Magnus, Waagtoren, Purmerend, Caïssa-Eenhoorn, Wijker Toren en Aartswoud mee. Ook de Groene zes had zich aangemeld. Aartswoud had nog wat ‘verdwaalde’ spelers, zonder club die toch graag mee wilden doen deze avond en een vroeger (jeugd)lid. En zeer verdienstelijk schaker deze avond, Patrick Zijlstra.

We begonnen om half negen en het tempo was wederom 5 minuten plus nul seconden. De organisatie heeft de duur van het toernooi stiekem verlengd naar twee uur. Daar zijn nog geen klachten over ontvangen, dus ook aankomende woensdag kan er twee uur lang online geschaakt worden.

Totaal deden er weer iets meer deelnemers mee dan vorige week. Dit keer waren er 78 deelnemers, die de strijd online aan gingen. De gemiddelde rating was 1986. De Wijker Toren zorgde voornamelijk voor een sterker deelnemersveld. Er werden maar liefst 567 partijen gespeeld en 51% werd gewonnen door wit en er waren 6% aan remises.

De winnaar met overmacht was vorige keer nog de Waagtoren, maar deze week nam de Wijker Toren dit stokje over. De Torens vormden geen strijdt voor elkaar, want de Alkmaarders eindigde op de vierde plek (misschien moeten ze beter op hun vrouwen letten, want zowel Jos Vlaming als Ton Fasel blunderde een dame tegen ondergetekende. Jos ontsnapte, met meer secondes. Ton ging dit keer wel hopeloos ten onder, misschien deed hij deze week zijn online naam eer aan).

De topscoorders van het toernooi kwam ook van de Wijker Toren, niet geheel verrassend. Hing Ting Lai, met 48 punten. Hij verloor slechts één partij, van Pieter Hopman. En één remise tegen Sjoerd Kelder.

Aartswoud bleef stabiel op de tweede plek. Marc Helder en Michael Lie stonden met een gelijk aantal punten aan de top. Gevolgd door de broeders Zijlstra, waarbij vader Zijlstra de hekkensluiter was van de 15 spelers voor Aartswoud. Wie weet de twee spelers die niet bij Aartswoud hoorde?

Marc verloor van Marc. En won van Hopman, net als Michael. Michael had remise tegen Nick Manshanden, Pascal pakte het volle punt. Ook Daan Geerke verloor van beide broers, Zijlstra. Boemer onze stiekeme meespeler, had wel enige moeite met de tegenstand. Jan Stapel won van Holscher.

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders!

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aarswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

Soes heeft beloofd woensdag ook mee te spelen!

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pascal

Ben wel blij met deze online puntentelling!
Volgens de ouderwetse manier van tellen, de tijd toen we nog met hout schoven, was Patrick met 10 uit 15 boven Boris (8,5/15) geëindigd. Bedankt hiervoor Jessica 😉

Marc Helder

Marc verliest van de “goeie” Mark
Zoals altijd !
En weer kansloos….