40ste Nico Dekker Chrysantentoernooi

september 22, 2018 Jessica 2 comments

Vandaag werd voor de 40ste keer het (nu) Nico Dekker Chrysantentoernooi georganiseerd in Heerhugowaard. Lukas Boots en ik deden mee vanuit Aartswoud. Marc Helder moest deze keer verstek laten gaan. Dit was zijn wijze besluit, omdat hij zondag vroeg op moest. Er was hierover wel enige verbazing! En in Heerhugowaard ook een zeker gemis en het café miste deze dag enige omzet!

Het toernooi was ingedeeld in een hoofdgroep (>1900), die Zwitsers werden ingedeeld en de andere schakers, die achtkampen speelden. Lukas mocht zijn geluk beproeven in groep twee, bij de achtkampen en ik speelde in de laatste groep (indeling ging op rating).

Mijn eerste ronde had ik een bye, omdat we met zeven spelers waren. Over de rondes daarna is verder weinig te schrijven over mijn partijen. Ik heb alle zes de rondes gewonnen en ben daarmee de winnaar van de groep geworden! Sophia Jonkman zat ook in mijn groep en dat was de leukste partij om te spelen, vriendelijk meisje en noteerde zelfs ook nog bijna alle partijen de eerst 10-15 zetten.

Lukas die startte wat matig, met nul uit twee, maar na het eerste biertje werd er beter geschaakt. Hij verloor geen partijen meer! Slechts één remise en vier partijen gewonnen, groepswinnaar kon hij helaas niet meer worden, maar wel een mooie tweede plek. En hij mocht daarmee ook een leuke prijs uitzoeken uit de cadeau tafel.

Jan Stapel en Jean-Paul waren nog even langsgekomen om te kijken of (oude) bekenden te spreken. Er waren veel schakers uit de omgeving, die met wisselende resultaten meededen in hun poule.

Ook Peter Holscher was van de partij in de hoofdgroep, maar viel niet in de prijzen. Winnaar van het toernooi werd Piet Peelen, met 6,5 uit 7! De tweede prijs ging naar Erik van den Doel, die remise speelde tegen Piet en eveneens remise tegen de nummer drie van het toernooi, Liam Vrolijk.

Na afloop kreeg iedereen nog een bos chrysanten mee naar huis. De vraag is of het toernooi volgend jaar nog doorgaat in dezelfde vorm maar dat zullen we moeten afwachten! Ik denk dat de toernooileiding met het maximale aantal deelnemers van 88, in ieder geval terug kan kijken op een geslaagde 40ste editie!

Alle eindstanden zullen hier terug te vinden zijn: https://svheerhugowaard.nl/eindstanden_cht

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
piet konijn

Leuk Jessica, zo’n stukje, intussen zijn eR ook stukjes verschenen van o.a Th. Richter, G.Postma en K.Pruis

Peter Holscher

Zo kort na het toernooi al een stukje schrijven . Ik neem mijn ( denkbeeldige)pet er voor af en het geeft goed weer hoe zo,n dag verloopt. Jammer dat je er dinsdag niet was, maar ik begreep dat er een soort virus in jullie gezin was binnengekomen. Sterkte!!