4e online teammatch gewonnen door Waagtoren!

april 29, 2020 Jessica No comments exist

Deze woensdagavond werd er voor de vierde keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs. Dit keer twee nieuwe teams, Amsterdam West en EsPion. Daarnaast deden Magnus, Waagtoren, Purmerend, Caïssa-Eenhoorn, Wijker Toren en Aartswoud weer mee.

We begonnen om half negen en het tempo was wederom 5 minuten plus nul seconden. En er kon weer twee uur worden geschaakt.

Totaal deden er weer meer deelnemers mee dan vorige week. We tikten bijna de honderd deelnemers aan, 96 spelers speelden samen 651 partijen. De gemiddelde rating was 1962. Zwart had deze avond iets meer geluk en won 47% van de partijen, daarnaast werd er door 8% remise gespeeld.

De winnaar met overmacht was de tweede keer de Waagtoren, vorige week moesten ze hun eerste plek afstaan aan de Wijker Toren en vandaag claimde ze hun eerste plaats weer terug. Ondanks dat Ton Fasel wederom verloor van de organisatie en ook Rob Heijnk eindelijk met een nul naar huis ging door de organisatie. Topscoorder bij de Waagtoren, Michael van Liempt, behaalde 45 punten. Hiermee werd hij geen topscoorder van de avond, dat was deze keer IM Pieter Hopman met 48 punten. Dit bracht de Purmerenders echter niet verder dan de zesde plek.

Aartswoud kon het deze week niet waar maken om wederom tweede te worden. We eindigden op de vierde plek. Marc Helder werd wederom topscoorder met 28 punten (en een vijfde plek overall), helaas deed Michael Lie deze week niet mee. Wel waren de gebroeders Zijlstra weer aanwezig, dit keer behaalde Pascal vier punten meer dan Patrick. Ook Wouter Laan heeft het online schaken opgepakt en speelde met 21 punten verdienstelijk mee in de online top van Aartswoud.
Patrick wist te winnen van FM Kiedu (Wijker Toren). Marcel Kuiper verloor helaas van Marloes (Purmerend), sommige vrouwen kunnen toch wel schaken. Romke won van David de Visser, netjes! En Ron van Putten vlagde Jos Vlaming tijdens zijn eerste partij van het toernooi.

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders!

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aarswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties