50 jaar! Westfrieslandcup en schaaktraining

januari 10, 2019 WebmasterSCAartswoud No comments exist

Er is er 1 jarig Hoera! Kun je dat zien?

Het is duidelijk – we hebben een 50 jarige schaker in ons midden. De oplettende kijker herkent hem direct op de foto aan de wand, maar ook op de Abraham. Wat nog meer opvalt is hoe zijn bureau er uit ziet. Ik heb even gekeken op de website van Lands Advies voor vacatures en wil een ieder van ons met ervaring in de pensioenwereld van harte een werkgever aanbevelen waar op zijn tijd een biertje kan worden gedronken en waar wegens een overdaad aan schaakborden niet meer gewerkt kan worden. Tsja – dan hebben we het over Richard Deken! Van harte Richard! Maar leg ons ook even uit of je nu simultaans geeft op het werk of privé schaaktrainingen geeft. Hoe dan ook zien we de nieuwe leden graag tegemoet!

Ook vermeldenswaardig is dat afgelopen maandag de eerste partijen voor de Westfrieslandcup zijn gespeeld. Het doel van de Westfrieslandcup is om ook de niet toppers van de Westfriese verenigingen met elkaar kennis te laten maken, maar ook zoals Co Buysman dat beschrijft om “de schaakvlam bij de kleinere clubs aan te wakkeren”. Zij hebben vaak matig bezette clubavonden en met deze visites hopen we niet alleen een extra potje te kunnen schaken, maar ook om deze verenigingen in de schijnwerper te kunnen zetten. Waar Co schrijft dat er geen individuele ranglijst is maar een verenigingsklassement, zie ik toch vooral kansen om een extra partij te spelen tegen een gelijkwaardige tegenstander en andere verenigingen te leren kennen. Rob Koster en Lukas Bos hebben deze kansen voor Aartswoud verzilverd.

Rob en Lukas speelden beide op deze avond twee partijen tegen respectievelijk Nico Reus (Degoschalm / Revanche) en Lucas Reinold (de Groene Zes). Het speeltempo was 45 minuten p.p.p.p. zonder bonus. Uiteraard dan een keer met wit en een keer met zwart. Volg voor een volledig verslag van Co Buysman deze link naar de website van Caïssa Eenhoorn. Waar Lukas een punt heeft gehaald (en volgens het verslag een tweede net heeft mis gelopen) heeft Rob het nu nog tegen de ervaring van Nico Reus moeten afleggen. Dat zal vast nog eens veranderen. Ik heb vernomen dat Rob wel eens een partijtje met Richard schaakt, dus dat gaat wel goed komen.

Tenslotte kan ik uit betrouwbare bron melden dat er op korte termijn gekeken wordt of we in Westfries samenwerkingsverband ook schaaktrainingen kunnen vorm geven. Het beproefde concept van Caïssa wordt voor Westfries gebruik overgenomen. Daarbij wordt gemikt op zowel een training voor aspirant leden om het spel te leren als een training om van beginnende schakers clubschakers te maken, die zich staande kunnen houden in een Westfriese competitie. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd – wordt vervolgd!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties