Amsterdam Berserkers winnen wederom!

mei 13, 2020 Jessica No comments exist

Deze woensdagavond werd er voor de zesde keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs. ZSC Saende wou ook graag meespelen en Amsterdam West had vorige keer niet zoveel spelers, dus zijn Amsterdam West en EsPion deze keer gefuseerd om online mee te spelen. Er is namelijk een maximum van tien teams die kunnen meespelen.

We begonnen om half negen en het tempo was wederom 5 minuten plus nul seconden.

De Hoornlopers hadden dit keer eindelijk een sterke opkomst en genoeg spelers om in de top mee te draaien, het was lang spannend, maar uiteindelijk wonnen wederom de Amsterdam Berserkers.

Totaal deden er weer iets meer deelnemers mee dan vorige week. En speelden 121 spelers samen 815 partijen. De gemiddelde rating was 2020 en lag daarmee een stuk hoger dan vorige week. Wit won dit keer 46% van de partijen en daarnaast werd er door 6% remise gespeeld.

Vorige week werd nog vrijwel alles berserk gespeeld door de Amsterdam Bersekers, deze keer waren ze terughoudender en daalde het bijna naar slechts de helft van de partijen. In eerste instantie werd er met zes spelers meegespeeld, maar dat bleek toch te weinig om de overwinning te garanderen dus voegden later nog drie spelers zich bij het team.

Elpensionado had vorige week nog Aartswoud bloed, maar ging deze keer terug naar zijn thuis en werd topscoorder voor de Hoornlopers.

Topscoorder deze week werd Vincent Blom, met 75 punten, gevold door Dragan Skrobic op verre afstand met 48 punten. Vincent verloor slechts twee partijen tegen de Hoornlopers Abel Romkes en Henk-Jan Visser.

Aartswoud speelde teleurstellend en moest genoegen nemen met een zesde plek. Topscoorder werd Marc Helder met 26 punten. Mogelijk doordat we het zonder Toine moesten doen, die druk bezig is met de laatste letters van zijn scriptie. En ook Michael Lie hebben we al een tijdje niet meer online gezien. Wilko deed wel voor het eerst mee!

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders! En hier kun je online de uitslagen vinden van iedereen.

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aarswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties