5e online team match gewonnen door Amsterdam berserkers!

mei 6, 2020 Jessica No comments exist

Deze woensdagavond werd er voor de vijfde keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs. Dit keer wederom twee nieuwe teams, maar SV Amsterdam West moest het helaas laten afweten vanwege te weinig spelers. Santpoort had gevraagd om mee te mogen spelen. En, ik denk dat ze voor het eerst gezamenlijk speelden, een team wat volgend jaar zijn entree wil maken in de KNSB en grootste plannen heeft, de Amsterdam Berserkers deden mee. Onder leiding van Miguoel Admiraal.

We begonnen om half negen en het tempo was wederom 5 minuten plus nul seconden.

De overduidelijke winnaars waren de nieuwkomers, met een gemiddelde teamrating van 2246, was dit geen hele grote verrassing.

Totaal deden er weer iets meer deelnemers mee dan vorige week. En speelden 105 spelers samen 757 partijen. De gemiddelde rating was 2000 en lag daarmee een stuk hoger dan vorige week. Wit won dit keer 50% van de partijen en daarnaast werd er door 6% remise gespeeld.
Berserk is toegestaan tijdens dit toernooi, dit houdt in dat iedere individuele speler elke partij mag beslissen om zelf met de helft van de tijd te spelen. De Amsterdam Berserkers hielden hun naam hoog, de meeste spelers speelde hun partijen met 2,5 minuut tegen hun tegenstander.

Vorige week wist de Waagtoren, de Wijker Toren nog op afstand te houden nu werden ze respectievelijk zesde en tweede. De Waagtoren bleek last te hebben van enkele dienstweigeraars en overlopers. Maar dat was bij meer teams het geval. Elpensionado heeft Aartswoud bloed naar eigen zeggen en versterkte ons deze avond zeer verdienstelijk.

De topscoorder met een 100% berserk percentage en de meeste punten werd Miguoel Admiraal, met maar liefst 86 punten. Ons nieuwste lid van het online schaakteam wist hem twee keer te verslaan, ‘slechte’ Marc was al geen partij voor hem, maar blijkbaar Miguoel ook niet!

Aartswoud wederom op de vierde plek. Onze topscoorder dit keer werd Marc van Oijk, met 49 punten. We hebben wat huurlingen in ons online team, die het zeer goed doen. Wellicht kunnen we ze in de toekomst, wanneer het echte schaken op een bord, met stukken, wat nu al weer zo lang geleden lijkt, aankopen of overhalen om eens bij Aartswoud te spelen.

Mark had zelfs een TPR van 2531! Mooie prestatie! IM’s, FM’s, aanstormend Grootmeesters, ze zijn allemaal van het online bord geveegd door hem. Toine was vorige week nog een beetje teleurgesteld over zijn prestaties, maar besloot deze week weer met frisse moed door te zetten. Winst op een FM, moet toch leuk geweest zijn voor hem.

Patrick eindigde dit keer twee punten hoger dan zijn broer Pascal. Ik hoop dat jullie tijdens een rapid avondje bij Aartswoud toch een keertje beide aanwezig zijn, snelschaken mag uiteraard ook. Dat moet een mooie pot worden. Wouter Laan was ook online weer van de partij en met een TPR van 2145, mag hij tevreden gaan slapen.

Het is ongekend, maar voor online schaken ben je nooit te oud. En Jan Stapel bewijst dat niets hem te gek is, evenveel punten als Wouter Laan en ook een TPR van 2126. Toch een terecht snelschaakkampioen! Soes moest eerst wat wijn wegdrinken en kwam daarna pas aan de winstpartijen toe.

Ondanks dat ik zelf al struikelend achter mijn laptop belandde, was ik zeer tevreden. David de Visser mooi mat gezet, een TPR van 1837, ruim 100 spelers die meededen, van inmiddels negen clubs, ik vond het een geslaagde avond!

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders! En hier kun je online de uitslagen vinden van iedereen.

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aarswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties