Thuishaven

september 4, 2022 Peter Couwenhoven 3 comments

Thuishaven

Google Maps zei mij “Na de Spar linksaf”. Jawel, reed zo de Nieuwe Haven binnen. Wat een ontvangst. Een gastheer bij de deur wees mij de weg “Door de klapdeuren en dan links oversteken”.
Ook zonder deze aanwijzing was ik de juiste haven binnen gevaren want veel bekende stemmen wezen de weg. Keurig op tijd, een kwartier vroeger zoals besproken, wachtend op de eerste indeling van het nieuwe schaakjaar. Kostte toch wat moeite gehoord de reactie van Willem “We zouden kwart voor acht beginnen, opschieten, het is al acht uur”. Achter de borden plaats genomen moest de eerste zet moest op het welkomstwoord van onze nieuwe kapitein Herman.
De stoelen zaten goed, nee voortreffelijk. Ik voelde dan ook geen enkele drang om eens langs de borden te tippelen. Koffie of thee werden door twee lieftallige dames met een vriendelijk woord en een lach ingeschonken, het kon niet meer stuk. Onze Nieuwe Haven is voor mij de Thuishaven.

Gerard begroette mij met een nieuw aangeschaft boekje in de hand “Ik ben van plan hier alleen overwinningen in te noteren”. Dan zal hij de eerste bladzijde er uit moeten scheuren. Zoals al opgemerkt was ik aan mijn stoel geplakt en heb alleen wat van de partij naast mij meegekregen. Daarin gingen bij Joop veel pionnen overboord waarna het Susan weinig moeite kostte Joops bootje te torpederen. Ik hoorde mijn naamgenoot Peter H HeuvelRobbie verwijtend toespreken “Je speelde een rare partij, zonder plan” Of hij met plan wel verder was gekomen dan de remise tegen David, zal nooit opgeHelderd worden. Heb jij daar een oordeel over Marc?

Peter Couwenhoven

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc Helder

Leuk !
(S)lopertjes én een verslag 🙂
Ik dacht dat Peter bij de bar doelde op Rik in zijn partij tegen Rowan….
Ik hoorde Rik zeggen dat Rowan “vervelend accuraat en nauwkeurig” speelde,
waarschijnlijk heeft ie dus weinig tegenkansen gehad…….

Pascal

Haha leuk verslag! 😀

Dit seizoen blijf ik zelf even aan wal staan op zoek naar m’n zeebenen 😉

Ben benieuwd of de volgende ronde wel om kwart voor 8 de trossen los kunnen…
Een behouden vaart allemaal!

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Pascal
Rob

De partij tussen Rob van den Heuvel en David Verweij was een en al plan, totdat David de beuk er ingooide. Dus die partij kan het niet zijn geweest.