Aartswoud 2de op het NK snelschaken voor teams (nu met filmpje !!)

april 16, 2018 Marc Helder 1 comment

Afgelopen zaterdag werd het NK snelschaken voor teams verspeeld in het eigen denksportcentrum van En Passant in Bunschoten; helaas was de opkomst in aantallen niet erg groot, maar kwalitatief viel er genoeg te beleven.
Teams gemiddeld bóven de ELO 2000 speelden in de A-groep een Scheveninger 8-kamp : in elke ronde speelden álle teamleden één snelschaakpartij van 5 min. p.p. tegen alle teamleden van de tegenstander; een volledige ronde bestond dus uit 16 snelschaakpotjes !
Uiteindelijk staken twee teams er bovenuit en bleef het gelegenheidsteam van de Zwarte Schapen  (Hing-Ting Lai, Robby Kevlishvili, Lucas van Foreest en Tobias Kabos) op bordpunten het GM-team van En Passant 1 (Benjamin Bok, Jan Smeets, Friso Nijboer en Manuel Bosboom nipt voor.
Eindstand

De overige 14 teams met een gemiddelde ónder de ELO 2000 speelden een dubbelrondige 14-kamp.
In elke ronde speelde je zowel met wit als met zwart tegen dezelfde tegenstander.
In het begin was het even wennen, zónder increment en mét de nieuwe snelschaakregels: bij een onreglementaire zet heb je niet meer meteen verloren, maar krijgt de tegenstander er bij de eerste keer 1 minuut bij, een tweede overtreding leidt wel tot verlies.
Na een voorzichtige start draaiden we steeds bovenin mee en brachten alle teamleden beslissende punten binnen; tegen het eind bleek Bennekom te sterk (Aartswoud was het enige team dat niet van hen verloor en ze twee keer op 2-2 hield !), maar met 5 matchpunten voorsprong resteerde zilver !!
Eindstand
Persoonlijke resultaten : bord 1 : Marc Helder (17-24), bord 2 : Michael Lie (17½-24), bord 3 : Rowan Louter (13-22), bord 4 : Pascal Zijlstra (11½-22) en “bord 5” : Jan Stapel (7½-12).

Na afloop “verzilverden” we onze envelop met inhoud bij een adresje van Michael in A’dam, waar Juliette al stond te wachten : een mooi en welverdiend einde van een lange dag…..

Filmpje Erik Vedder

Verslag organisatie
Foto’s van Ad Bruijns
Foto’s van Franciscus Hartog

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jessica

Gefeliciteerd! Netjes gedaan!