Aartswoud haalt prijzen op bij GrandPrix

oktober 31, 2019 Jessica No comments exist

Afgelopen zondag vond het Finbotx GranPrix jeugdtoernooi plaats in de Plataan in Zwaag, georganiseerd door Caïssa-Eenhoorn.

Maar liefst zeven jeugdleden van Aartswoud gingen zondag de strijd aan op de 64 velden. Familie Smit en familie Stratmann waren goed vertegenwoordigd en ook Milan Schouten nam deel namens Aartswoud. Alle eindstanden zijn hier te vinden.

Sophia, Julia, Robin, Rosa, Alexia, Milan en Niels voor de wedstrijd!

Robin mocht in groep 5 spelen en kwam daar enkele deelnemers tegen die hij eerder had getroffen. Hij begon erg goed aan het toernooi en was na de laatste ronde sowieso verzekerd van een top drie notering. De laatste ronde speelde wellicht de zenuwen mee en verloor hij zijn partij. Hij werd derde in zijn groep, slechts een half puntje achter de nummer twee, een mooie prestatie!

Milan Schouten mocht in groep 7 zijn schaakkwaliteiten laten zien en viel daar net buiten de prijzen, met een vierde plek. Hij gaf zelf al even aan dat hij altijd even moest inkomen, want hij won uiteindelijk wel van de winnaar en speelde remise tegen de runner-up.

Rosa was ingedeeld in groep 8 en had het hier best een uitdaging. Ze kreeg meerdere keren een goede stelling op het bord en hield deze wel remise, de winst zat er helaas niet in. Een spannende en uitdagende dag voor de pas 7-jarige Rosa! Gelukkig waren papa, mama, broers en schaakvriendjes er ook om te steunen en af te leiden.

Niels en Julia waren samen ingedeeld in groep 9 en speelden dus ook onderling tegen elkaar. Niels trok daarbij dit keer aan het laatste eind. Niels speelde verder ook een goed toernooi en werd tweede op basis van SB punten! Heel goed gedaan, gefeliciteerd! Julia had niet haar dag en had het net als Rosa erg zwaar, ze wist gelukkig haar laatste partij te winnen en daarmee toch het toernooi positief af te sluiten.

Sophia had een fantastisch toernooi, de voorlaatste ronde wist ze al dat ze de eerste prijs binnen had. De vijfde ronde spande het erom en moest ze tegen de mede-koploopster, er was maar een doel bij deze partij: winnen! En dat deed ze, waardoor de eerste plaats binnen bereik was. Gefeliciteerd!

De jongste Aartswouder, Alexia, speelde mee in groep 11 en had hier een zware schaakdag. Helaas wist ze geen punten te scoren, ondanks goeie partijen en wel kansen. Het afmaken van de partij is nog erg lastig. Ondanks dat ging ze met de grootste beker naar huis! Bij het GrandPrix in Hoorn is er namelijk een aanmoedigingsprijs voor de laatste in de laatste groep.

Alexia heeft de laatste ronde een bye en kan mooi even Gilles Provoost helpen met het invullen van de uitslagen.

Al met al een mooie prestatie voor de Aartswoudse jeugd! Ik vond het een erg gezellige dag en het was leuk om te zien dat de kinderen elkaar buiten de partijen ook opzochten. Broertje Ruben Stratmann kreeg nog schaakles van Daan Zult.

Lekker gek doen met elkaar. 

Co Buysman van Caïssa-Eenhoorn schreef nog een uitgebreid verslag met foto’s, dat hier te vinden is.

Milan was al naar huis, maar de rest moest natuurlijk even op de foto na afloop!

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties