Aartswouders op de Dijk

november 11, 2018 Jessica 1 comment

Afgelopen zaterdag vond de 15e editie plaats van ‘Schaken op de Dijk’ in Volendam. Met 58 deelnemers was de opkomst een stuk lager dan vorig jaar, alleen dat mocht de pret niet drukken!

We moesten allemaal vroeg op, Joop Brands ging op eigen gelegenheid heen vanuit Hoorn en Marc en Wilko werden rond de klok van negen uur opgehaald door mij. Vanaf het parkeerterrein is het nog ongeveer tien minuten over de dijk met klinkertjes lopen naar de speellocatie. En de gemiddelde schaker zal deze tip niet nodig hebben, maar laarzen met naaldhakken is dan geen aanrader!

De hoofdgroep van 18 deelnemers speelden zeven ronden Zwitsers, de overige deelnemers speelden in achtkampen. Iedereen kreeg 15 minuten plus 5 seconden increment en in alle achtkampen waren er prijzen voor de beste drie.

Joop Brands startte voortvarend in groep C met twee uit twee. De derde ronde had hij vrij, omdat één van de deelnemers plotseling moest vertrekken. Extra lang pauze voor Joop Brands, dus genoeg tijd om een lekkere paling te halen voor zijn vrouw! Helaas kwam er na de pauze slechts één puntje bij. Hij viel net buiten de prijzen, gelukkig wordt iedere deelname beloond met een makreel, dus kwam hij niet met lege handen thuis.

Wilko en Marc speelden in de hoofdgroep en ondanks slechts een paar (halve) uurtjes slaap ging Marc goed van start. Voor de pauze werden twee van de drie punten behaald en ook Wilko wist twee punten binnen te halen voor de pauze.

Na weer allebei een winstpartij in de vierde ronde, mochten de twee toppers van Aartswoud het tegen elkaar uitvechten. Wilko werd zenuwachtig van coryfee Jan Stapel die inmiddels langs was gekomen om te komen kijken en de partij kritisch in de gaten hield. Wilko kwam niet goed in zijn spel en Marc kon een vierde overwinning op zijn naam schrijven.

Hierdoor speelde Marc de voorlaatste ronde op bord één tegen Colin Stolwijk. En ondanks het verlies van Wilko, speelde hij op bord twee, tegen Piet Pelen. Helaas was de uiteindelijke toernooiwinnaar Colin oppermachtig en won (hij scoorde 7 uit 7!). Ook Wilko had het moeilijk tegen Piet Pelen en verloor van de uiteindelijke nummer twee van het toernooi.

Jan Stapel vertrok weer richting huis en Wilko ging meteen beter spelen, de druk van het presteren onder het toeziend oog van Jan was weg. De laatste ronde pakte hij nog een punt mee tegen ex-Aartswouder Peter Holscher. Marc zei net ik speel vast tegen Danny of…toen de nieuwe ronde werd omgeroepen en hij kreeg gelijk. Helaas geen punten meer.

Marc en Wilko eindigden allebei op vier uit zeven in de hoofdgroep en werden daarmee gedeeld vierde! Ikzelf speelde in de laatste groep en behaalde 5,5 uit 7 punten en werd daarmee tweede.

Na afloop moest het succes natuurlijk nog even gevierd worden met een etentje om het prijzengeld weer op te maken. Volendam hadden we nu wel gezien, op naar Medemblik om daar wat te eten. Onverwachte gespreksonderwerpen voor mannen & schakers in de auto, bijzonder eetgewoontes, een leuk restaurantje uitgezocht door Wilko, met lage deurposten bij de toiletten waar je je niet één, maar meerdere keren je hoofd tegen kan stoten, goed eten en gezelschap zorgden ervoor dat het nog lang gezellig bleef!

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Holscher

Officieel ben ik geen Aartswouder meer, maar mijn hart ligt nog steeds bij deze fijne club. Dus ik zal zeker wanneer mogelijk komen buurten. Leuk verslag en nog bedankt voor de foto.