Aartswouders rondom de feestdagen en in 2019 schakend gespot

januari 9, 2019 Jessica No comments exist

De kerstvakantie is inmiddels voorbij. En het nieuwe jaar alweer begonnen, rondom de feestdagen waren er diverse toernooien waaraan deelgenomen kon worden en door sommige Aartswouders is ook het eerste toernooi van 2019 alweer gespeeld!

22 december vond in Schagen het Kersttoernooi (snelschaken) plaats. Waar Rik, Marc en ikzelf op het laatste moment nog meededen, na veel overtuiging van Rik. De locatie van Magnus is voor vele wellicht bekend, ikzelf had nog nooit in een atoombunker geschaakt. Aan een pinpas heb je hier helemaal niets (had ik kunnen bedenken), gelukkig was Marc zo lief dat ik mijn kopjes thee op zijn bonnetje mocht bestellen. Het toernooi was goed bezet en de ruimte was dan ook beperkt. Er werden uiteindelijk 13 rondes gespeeld met vijf minuten op de klok, zonder increment. Hing Ting Lai werd de winnaar van het toernooi. Chocolade was er voor de jeugd en de best vrouw (ikzelf). Marc en Rik wisten beide 7 punten van de 13 te behalen en werden daarmee respectievelijk 14e en 18e. Ik zelf behaalde 6 uit 13 en werd daarmee 32ste. Na een geslaagde middag, sloten we af bij de Chinees en ‘ientje’ toe bij Louis met Warner en een delegatie Purmerenders.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Daarnaast vond natuurlijk het alom bekende toernooi in Andijk plaats op 29 december! Elk jaar strijden diverse viertallen daar om een felbegeerde (slagroom)taart. Met 18 deelnemende teams was het toernooi goed bezet. SC Aartswoud werd vertegenwoordigd door maar liefst vier teams! Tot laat in de avond (of vroeg in de ochtend) werd er nog gediscussieerd over teamindelingen en teamnamen. Jeroen en Marc hadden hierdoor een zeer korte nacht, wat te merken was in de eerste ronde. Gelukkig speelden ze niet alleen, maar in een team. Jeroen herstelde zich na wat kopjes thee, Marc maakte zijn belofte om punten te scoren in de laatste rondes niet helemaal waar. Zeker de laatste ronde liet hij afweten tegen Yong Hoon de Rover.

Michel en Susanne vormde samen met hun kinderen, David, Aranka en Aron een team (als 14e geeindigd). De dag ervoor heeft David nog gestreden om het Westfries jeugdkampioenschap, evenals Aranka en Aron. ’s Avonds vond het kersttoernooi plaats van SC Aartswoud en de volgende dag weer vroeg uit de veren om in Andijk punten te scoren en te genieten van de goed verzorgde lunch en gezelligheid. Een druk schaakweekend voor de familie Verweij!

Daarnaast vormden Rob Bijpost, Lukas Boots, Wilko van de Gracht en een schaakvriend van Wilco, Hans Kooter een team (twaalfde). Rob Bijpost heeft ergens een remise gescoord tegen een héle goeie speler, waardoor zijn dag al geslaagd was.

Romke en Pascal Zijlstra streden samen met Bob Klein en Jan Stapel (achste). Bob Klein was de avond ervoor bereid gevonden om mee te doen, nadat Rowan Louter het afliet weten aangezien er blauwe schoenen gekocht moesten worden. Marc Helder, Jeroen Bakker, Rik van Ingen en ikzelf waren het beste team (de familie Verweij hebben we niet getroffen, van de andere Aartswoud-teams genadeloos gewonnen) en we eindigden op een vijfde plek!

Ondanks deze overmacht aan Aartswouders vielen we buiten de prijzen. De winnaars waren Warner de Weerd, Jerrel Thakoerdien, Danny de Ruiter en Yong Hoon de Rover. De laatste ronde ging het team van Marc Helder de strijd nog met ze aan, maar dat maakte voor de punten en de overwinning reeds niets meer uit.

Ook hier werd de (voor sommige vermoeiende) schaakdag door diverse schakers afgesloten bij de Chinees in Andijk.

Het eerste toernooi van 2019, waar Aartswouders aan meededen was het rapid Kaaskoppentoernooi in Alkmaar op 6 januari. Een gezellig rapidtoernooi, waar naast prijzen voor de beste spelers, diverse ratingprijzen en geluksprijzen te winnen zijn. Vorig jaar deden er nog 72 deelnemers mee, dit jaar waren dat er toch wat minder met 61 deelnemende schakers en schaaksters. Toine Molenaar moest helaas heel veel leren en kon niet meedoen en ook Rowan Louter zou zich druk gaan bezighouden met de studie. We verwachten natuurlijk wel resultaten nu heren!
Marc Helder wist slechts 50% te scoren en eindigde daarmee ver onder Rik van Ingen die 4,5 punten wist te behalen van de zeven. Lukas Boots behaalde drie punten en ikzelf verbeterde mijn score van vorig jaar met 100%. Toernooiwinnaar werd Liam Vrolijk, die daarmee Hing Ting Lai van de troon verstootte, de toernooiwinnaar van vorig jaar. Tweede werd dit jaar evenals voorgaand jaar Manuel Bosboom en Hing Ting Lai moest genoegen nemen met een gedeelde derde plek met Danny de Ruiter en Frank Agter.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Na de afgelopen keren Chinees te hebben gegeten, was het tijd voor wat anders en sloten we het eerste toernooi van het nieuwe jaar met een aantal schakers af bij de Italiaan/pizzeria.

Hét komende toernooi waar we vele Aartswouders zullen tegenkomen is natuurlijk het Tata Steel Chess Tournament. Ik wens iedereen die meedoet daar alvast veel succes en plezier!

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties