Boerenkool met Worsttoernooi

februari 26, 2019 Jessica No comments exist

Afgelopen zaterdag vond voor de 26ste keer het Boerenkool met Worsttoernooi plaats, georganiseerd door schaakvereniging Attaqueer. De laatste jaren vond het toernooi later in het jaar plaats, waardoor er geen boerenkool meer voor handen was. De deelnemers kregen toen andijvie met spekjes voorgeschoteld.

Dit jaar werd het daarom weer in het boerenkoolseizoen georganiseerd en was de boerenkool volop verkrijgbaar. Stonden de maandag voor het toernooi nog maar 22 deelnemers op de lijst, langzaam steeg het aantal naar 27 schakers de vrijdag voor het toernooi. Alleen zoals vaker onder schakers kwamen er nog vele late aanmeldingen, waardoor we uiteindelijk begonnen met 40 deelnemers!

Vanuit Aartswoud moesten we enkele schakers die voorgaande jaren nog wel eens van de partij waren, dit jaar missen vanwege vakantie, vermoeidheid en studie (we noemen geen namen, maar het stapelt dubbel op en niet louter door de molenaar).

Marc Helder, Lukas Boots, Michel Verweij, David Verweij, Marco Kroon, Jeroen Bakker (toch vanuit Utrecht gekomen!) en ikzelf zorgden toch voor een goede vertegenwoordiging van uit Aartswoud (en ex-Aartswouder Peter Holscher was ook van de partij).

De ongedwongen sfeer en gezelligheid staan voorop bij het toernooi, zeker doordat er vele schakers van de omliggende verenigingen zijn. De regels zijn ook net even anders, zo mag de koning geslagen worden! En is aanraken pas zetten, nadat de klok is ingedrukt. KTV’er Peter Stam neemt hiermee graag meerdere deelnemers in de maling en had ondanks alleen een overwinning op ondergetekende vooral veel lol.

Er ontbraken wel wat toppers dit jaar, zoals de titelverdediger Danny de Ruiter. Ook Tom Balla die in voorgaande jaren nog wel eens een tweede plaats behaalde, was afwezig. Hij werd wel aangekondigd als zijnde onderweg, maar het bleek om Boerenkool met Worst groentje Mark van Ojik te gaan. Die moet volgend jaar weer boerenkool komen eten, aangezien hij meteen de overwinning op zijn naam schreef en ongeslagen bleef!

Daan Zult die het toernooi al vier keer op zijn naam wist te zetten, wist de weg naar Wadway wel te vinden, maar moest genoegen nemen met de derde plek dit jaar. Er was ook geen concurrentie voor de gedeeld tweede plek “meeste toernooioverwinningen” van Marc Helder (evenals Henk-Jan Visser en Alexander Geerts, wist hij drie keer te winnen). De concurrenten hiervoor Peter Doggers, Danny de Ruiter, David Klein, Yong Hoon de Rover en David Klein (allen twee keer gewonnen) waren niet aanwezig.

De Aartswouders deden het verder niet geheel onverdienstelijk. Geen whisky dit jaar voor Marc, maar wel bloemen en een beker voor Lukas Boots (ratingprijs tot 1800) en mijzelf (ratingprijs tot 1400).

Er werden zeven rondes rapid gespeeld, waarbij allerlei combinaties naar voren zijn gekomen, naamgenoten, clubgenoten, de vrouwen en ex-clubgenoten.

David wist zijn vader te verslaan en behaalde uiteindelijk heel netjes 4,5 punt en deed het daarmee beter dan vorig jaar, toen hij 2,5 punt wist te scoren. Lukas en Lucas speelde tegen elkaar, waarbij eerstgenoemde door in de laatste ronde te winnen van Jeroen Bakker op vijf uit zeven kwam! Ook Marc en Mark troffen elkaar. En Nancy van Schaik en ik speelden ook een partij tegen elkaar, waarbij Nancy dit keer verloor. Marc vorig jaar nog vierde met vijf punten, werd dit jaar zevende met 4,5 uit 7. Michel scoorde dit jaar ook een halfje minder, met 3,5 uit 7. Jeroen Bakker behaalde 4 uit 7 en werd daarmee 13e. Marco Kroon behaalde 3 uit 7 en Peter Holscher werd vierde met 5 uit 7 (en won van Marc wat hem uiteraard gunstig stemde).

Een geslaagd en gezellig toernooi, mooi op fietsafstand met vele bekende schakers uit de buurt! Een aanrader voor volgend jaar 😉 (ook als je geen boerenkool lust).

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties