De 7e online team match werd gewonnen door de Wijker Toren

mei 22, 2020 Jessica No comments exist

Deze woensdagavond werd er voor de zevende keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs. Inmiddels is het maximum aan clubs bereikt, maar niet aan deelnemers! Voor zover ik weet zijn er geen restricties aan het aantal deelnemers per club, dus heb je het online schaken nóg steeds niet geprobeerd dan zou ik zeggen sluit je aan bij een team, als Aartswouder natuurlijk bij Aartswoud ;)!

Aartswoud biedt ook plaats aan overlopers, nieuwelingen, herintreders, vreemdelingen en jong en oud is welkom, natuurlijk pas na strenge selectie aan de poort. Deze week versterkte Mark van der Ploeg ons team.

Op de website van de Waagtoren is het al te lezen, ondanks dat Danny vorige week weer leek teruggekeerd te zijn naar de Waagtoren (online), kiest hij volgend jaar toch voor het vriendenteam van de Amsterdam Berserkers en volgend jaar hopen ze natuurlijk in de KNSB competitie door te stromen naar de landelijke top. Online speelde hij deze week toch weer mee met de Waagtoren, in zijn eentje uitkomen voor de Amsterdam Berserkers werd wat eenzaam.

Door afwezigheid van bijna twee complete teams, deze week net geen honderd deelnemers en bleven we steken op 95. Er werden 677 partijen geschaakt. De gemiddelde rating was 1977 en lag daarmee een lager dan voorgaande weken. Wit won dit keer 47% van de partijen en daarnaast werd er door 5% remise gespeeld.

De Hoornlopers kwamen voor de tweede keer sterk op, maar moesten deze keer hun meerdere erkennen in de Wijker Toren.

Topscoorder deze week werd Hing Ting Lai, met 99 punten, gevold door Richard Schelvis op verre afstand met 55 punten. Vermelden waard is dat, Albert Noordhuis van Caïssa-Eenhoorn wist te winnen van Hing Ting. Evenals Hans Kors en ML31 van Santpoort!

Aartswoud eindigde dit keer op de vijfde plek, mede dankzij Schaakfanmark, die met 28 punten topscoorder werd.

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders! En hier kun je online de uitslagen vinden van iedereen.

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aartswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties