De Hoornlopers winnen de 8ste team match!

mei 31, 2020 Jessica No comments exist

Afgelopen woensdagavond werd er voor de achtste keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs.

De Hoornlopers zijn het onofficiële team van Caïssa-Eenhoorn, onder leiding van Dreojs. De eerste weken hadden ze nog wat problemen met de opkomst, maar daarna waren er steeds meer enthousiastelingen. Al twee weken achter elkaar, moesten ze genoegen nemen met een tweede plek, maar ze bleven proberen en dat resulteerde in een eerste plek! Gefeliciteerd!

Het was lang spannend of de Amsterdam Berserkers toch niet boven de Hoornlopers zouden uitstijgen, ze trokken helaas aan het kortste eind. Slechts een verschil van 9 punten, maar de topscoorder kwam wel van de Amsterdam Berserkers en werd wederom Miguoel Admiraal.

De Hoornlopers stoppen op hun hoogtepunt en zullen daarom volgende week verder spelen met het officiële team van Caïssa-Eenhoorn.

Ondanks dat ZSC Saende een eendagsvlieg lijkt te zijn, waren er wederom 109 deelnemers. Er werden 765 partijen geschaakt. De gemiddelde rating was 2009 en lag daarmee weer iets hoger dan vorige week. Wit won dit keer 48% van de partijen en daarnaast werd er door 7% remise gespeeld.

Aartswoud eindigde dit keer weer op de vijfde plek, wederom mede dankzij Mark van der Ploeg, die met 27 punten topscoorder werd. We waren dit keer maar liefst met 18 spelers, David Verweij maakte zijn debuut en Toine was dit keer niet verhinderd door studie of vergeetachtigheid. De resultaten waren misschien nog niet helemaal zoals ze gehoopt hadden, maar oefening baart kunst.

Patrick overtreft zijn broer deze week ruimschoots met de punten en Jan Stapel weet toch ook weer in de top acht te eindigen. Hans Kors was blij met zijn overwinning op Marc Helder, wellicht was dat niet wederzijds. Rik van Ingen wist van Mark van Oijk, Jos Vlaming, Michael van Liempt en Arjon Buikstra te winnen, maar daarna zat de klad erin en moest hij vijf verliespartijen achter elkaar verwerken.

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders! En hier kun je online de uitslagen vinden van iedereen.

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aartswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties