De kop is er af!

oktober 1, 2023 Jessica 2 comments

Het schaakseizoen is weer begonnen!

Gaan we dit jaar een spannend schaakseizoen tegemoet voor ons regerend clubkampioen? Meer dan twintig keer mocht hij zich al clubkampioen noemen. Maar dit seizoen is Marc Helder begonnen met een remise tegen Soes. In de afgelopen jaren wist alleen Michael Lie zijn mooie reeks, eenmalig te onderbreken, gaat dat dit jaar iemand anders lukken?

Wie zijn dan de potentiële kanshebbers om de titel clubkampioen 2023/2024 over te nemen? Toine Molenaar en David Verweij hebben inmiddels een rating van boven de 2000 en zeker de potentie om het stokje over te nemen. Alleen kunnen ze het hele jaar constant presteren of wordt de druk te groot? Dan hebben we nieuwkomer dit jaar bij Aartswoud (eveneens spelend bij Caïssa-Eenhoorn), Sjoerd Kelder, die na vier rondes op de eerste plek staat. Gaat hij dit seizoen meteen voor het kampioenschap?

Ook oudgediende Rik van Ingen, Lukas Boots, Peter Holscher en wie weet, als hij de weg naar het clublokaal weer weet te vinden, Jan Stapel strijden ieder jaar natuurlijk voor die eerste plek!

Daarnaast verwelkomen we dit seizoen, het tweede ‘doorstroom’ lid van de jeugdafdeling. Robin Smit begon een paar jaar geleden bij ons bij de jeugd en stroomde na de corona periode in bij de volwassenen. Daar maakt hij het ‘mentor’ Toine al aardig moeilijk.  En nu maakt Sterre de Jong haar opwachting bij de senioren. Ook zij kwam na de corona en de (zeer) succesvolle doorstart van de jeugdafdeling terug bij Aartswoud. Inmiddels is ze klaar voor het ‘echte’ werk en heeft ze al een paar mooie partijen gespeeld bij de senioren (met winst tegen Jan Kuin).

De eerste bondswedstrijden zijn ook gespeeld, hier willen we nog niet echt graag over schrijven of aan terug denken. Na de nederlaag van het eerste (voor de KNSB),wist het eerste team voor de NHSB ook slechts 2,5 punt te scoren. Winst was er voor Toine op bord één, in een eindspel met twee verbonden vrij pionnen. Appeltje eitje voor Toine! Gerco Stapel, Peter Holscher en Rob van de Heuvel gingen voor het halfje en het HWP ging met ruim 5,5 punt tevreden naar huis.

Aankomende zaterdag maakt het tweede haar opwachting maken in de 6e klasse, doordat degradatie vorig jaar helaas niet meer te voorkomen was. Als we volgend jaar weer tegen volwassenen willen spelen, lijkt het mij een mooi streven om te promoveren dit jaar ;)!

Ook de jeugd is weer begonnen. Het vast team jeugdleiders bestaat nu uit Toine, Tom, Robin en David. Daarnaast kunnen ze als het nodig is beroep doen op Jan, Herman en Alen. Het speellokaal is nog net ruim genoeg om de ongeveer 20 spelers en speelsters kennis te laten maken met ons mooie spel op 64 vakken.

Wie durft een voorspellingen te maken? Wie wordt er dit jaar clubkampioen, Marc of neemt de ‘oude’ jeugd het over of een ‘outsider’? Wie wordt snelschaakkampioen (Jeroen Bakker, Wilko, Peter Roskam en Peter Holscher zien we hier ook op de lijst in voorgaande jaren) en wie gaat er naar huis met de titel rapidkampioen (Marc, Toine, Pascal)? Welke jeugdspeler mag dit jaar met de eerste prijs naar huis gaan? En gaat dit jaar Willem Bakker weer op voor Remisekoning of wordt hij van de troon gestoten door de enige echte Koning binnen het spelersveld van Aartswoud?

Als je het leuk vind hoor ik graag je voorspelling in de reacties en een heel fijn schaakseizoen gewenst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Toine

Leuk stukje Jessica!

Ron van Putten

Heel leuk geschreven Jessica, top.