Oneven & nieuwe speler

augustus 31, 2018 Jessica 2 comments

Nu Klaas Vel helaas afscheid heeft moeten nemen als bestuurslid en het indelen terecht is gekomen bij voornamelijk Michel & David Verweij zal het waarschijnlijk vaker voorkomen dat er iemand oneven is.

Voorheen offerde Klaas Vel zich vaak op als het oneven was en ook Rob Bijpost sloeg wel eens over. Afgelopen seizoen is er daarnaast een paar keer door het lot bepaald dat iemand niet kon spelen.

Komend seizoen willen we hiervoor een andere optie bieden, aangezien sommige leden heel graag spelen en het niet leuk is om voor niets op de club te komen.

We verwelkomen daarom komend seizoen ons nieuwste lid “Donald Duck”. De heer Duck staat altijd oneven als we met genoeg leden zijn, mocht het echter voorkomen dat een lid geen tegenstander heeft dan mag hij spelen.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?
Meneer Duck zijn wij allemaal als overige leden, we spelen omstebeurt een zet tegen de oneven speler. De oneven speler blijft gewoon zitten en elke keer komt een (andere) speler een zet doen, net als bij een gewone partij, tot de partij is besloten in een winst, remise of verlies. De partij telt mee voor de interne stand.

Je hebt als oneven speler de vrijheid om te kiezen om tegen Donald Duck te spelen of toch een ronde oneven te staan (en niet te spelen). Ook de overige spelers hebben de vrije keuze of ze een zet doen of niet (aangezien er veel spelers toch wel even een rondje lopen of andere partijen bekijken, is de verwachting dat er genoeg spelers wel een zet willen doen).

We zijn benieuwd hoe vaak we Donald Duck dit jaar zien spelen en hoe goed hij uiteraard is!

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met Marc of Jessica.

We wensen Donald Duck veel speelplezier!

Donald Duck aan zet (wit), zou hij winnen?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc Helder

Donald Duck moet nog veel leren 🙂