Doorgeven, samen spelen en chocoladekuikenpionnen

april 13, 2019 Jessica No comments exist

De jeugd heeft even vakantie na afgelopen vrijdag en daarom sloten we deze laatste les voor de vakantie leuk af. Eerst waren er de felicitaties voor Tijn Groot die zijn eerste wedstrijd afgelopen zondag speelde in Schagen. Hij speelde daar in groep 8 en wist derde te worden van zijn groep. Helaas speelde hij de eerste ronde pat, anders had hij naar eigen zeggen de overwinning kunnen pakken. Hij won wel mooi van degene die er vandoor ging met de eerste prijs!

We startte het uurtje met doorgeefschaak, voor de meeste wellicht bekend, maar voor de ouders misschien nog niet. De kinderen mochten eerst zelf teams van twee maken en daarna twee tegenstanders zoeken. Daarna schaakt iedereen op zijn eigen bord een partij, met het verschil dat elk geslagen stuk aan je teamgenoot mocht worden gegeven die het dan weer kon inzetten op zijn bord.

Sophia & Rosa vormde een sterk team deze avond en sleepte de overwinning bij doorgeefschaak in de wacht tegen Alexia en mij. Kai en Niels mochten tegen het andere meidenteam, Sterre en Julia. Toine en Max vormde samen een team tegen Quinten en Tijn, waarbij de overwinning ging naar Toine en Max. Als er op één bord mat gezet is, is het spelletje over en heeft het team gewonnen.

Daarna mochten de kinderen samenwerken bij het spelletje ‘hands & brains’. Een iemand van het team moet alle zetten doen, terwijl het teamgenootje zegt welk stuk gezet moet worden. Je mag alleen niet zeggen waar het stuk heen moet en er staan bijvoorbeeld een heleboel pionnen op het bord…welke pion mag degene die achter het bord zit zelf beslissen.

Tussendoor was er nog een traktatie van Quinten, die 11 jaar geworden was. Gefeliciteerd!

Als laatste werd er met de klok gespeeld met slechts 5 minuten per persoon per partij. Voor de helft was dit de eerste ervaring met de klok en dat is toch even wennen. Meerdere kinderen gingen door hun vlag (door de tijd) en dat betekent ook dat je de partij verloren hebt. Klein extraatje was dat alle pionnen waren vervangen door chocoladekuikentjes, die na afloop natuurlijk lekker mee naar huis mochten om opgegeten te worden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties