Een spannende strijd, maar de winnaar werd Caïssa-Eenhoorn

juni 10, 2020 Jessica 2 comments

Afgelopen woensdagavond werd er voor de tiende keer een online team match georganiseerd tussen diverse clubs.

Het bleek weer een strijd te worden tussen Caïssa-Eenhoorn en de Amsterdam Berserkers, die vliegend van start gingen, maar langzaam kwam de Caïssa-Eenhoorn motor opgang en stoomde door naar de eerste plek!

Een kwartiertje voor het einde was het verschil minimaal en switchte de koplopers regelmatig of kwamen op gelijke hoogte van elkaar. Er werd gewonnen met slechts drie punten verschil en in de laatste seconde streefden ze de Amsterdam Berserkers voorbij. Volgende week revanche?

Topscoorder van het toernooi werd wederom Vincent Blom, die met 90% berserk-partijen de teamnaam hoog houdt.

Ondanks dat de Wijker Toren het online seizoen ook voor gezien houdt vanwege te weinig animo onder hun leden, waren er toch nog 90 deelnemers. Er werden 627 partijen geschaakt. De gemiddelde rating was 2014 en lag daarmee iets hoger dan vorige week. Wit won dit keer 45% van de partijen en daarnaast werd er door 7% remise gespeeld.

Aartswoud eindigde dit keer helaas aan de onderkant en de spelers leken niet hun beste dag te hebben, het gemis van Toine was uiteraard ook voelbaar. Hij concentreert zich momenteel op de laatste loodjes van zijn masterscriptie, dus het is hem vergeven.

De verrassende topscoorder werd Gerco Stapel, we hopen dat hij volgende week weer aansluit! Zijn prestaties werden niet geëvenaard.

Wijn of geen wijn, zou het verschil maken bij Jan? Vorige week bleek hij zonder wijn te schaken en dat ging niet geheel naar wens, benieuwd welke drank hij deze week wel of niet heeft laten staan. Marc Helder scoorde online ook onder zijn kunnen en we misten wat huurlingen met hun punten, zoals Mark van der Ploeg en Emil Zaal.

Over mijn eigen prestaties kan ik beter niet schrijven, laten we het erop houden dat ik wel degelijk meegespeeld heb, al blijkt dat niet uit onderstaande lijst.

Hieronder de individuele uitslagen/totale punten van de Aartswouders! En hier kun je online de uitslagen vinden van iedereen

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop iedereen weer  online te zien! Doe je nog niet mee en wil je dat wel? Dan kun je indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aartswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

Iedereen bedankt voor het meespelen vandaag en wie weet tot woensdagavond, online 🙂

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Holscher

Kun je ook de individuele resultaten zien van alle deelnemers?

jessica

Op de site van Lichess kan dat ja.