Eerste jeugdles!

november 3, 2018 Jessica No comments exist

Wat een mooi begin, 12 enthousiaste kinderen stonden vrijdag 2 november om 19 uur klaar om te beginnen met de eerste schaakles!

Toine en ik waren er als jeugdleiders en ook Herman was er ter ondersteuning. Jan Stapel kwam ook even kijken naar het talent van de toekomst. De kinderen werden in twee groepen verdeeld en kregen allemaal een boekje voor de eerste lessen schaaklessen.

Alle kinderen hadden al wel de basis van het schaken geleerd en wisten hoe de stukken gingen, omdat het niveau natuurlijk nog lastig in te schatten is zijn we maar gewoon begonnen! We hebben dit keer gekeken naar veilig aanvallen en de kinderen konden op het bord de voorbeelden neerzetten of meteen het diagram maken. Sommige hadden duidelijk al wat ervaring en vlogen door de opgaven, andere zochten samen naar de oplossing door de stelling op het bord te zetten en kwamen er samen of na aanwijzingen ook al goed uit.

Daarna gingen ze een spelletje spelen, waarbij de een alle pionnetjes kreeg en de andere alleen een paard; doel zoveel mogelijk pionnen aan de overkant krijgen of slaan!

Rond half acht begonnen we met de interne competitie voor de jeugd en dat was natuurlijk erg leuk! Nu mocht er een échte partij tegen iemand anders gespeeld worden!

Robin speelde zijn eerste partij tegen Julia, die beide al wat schaakervaring hebben. Robin speelde de opening verrassend goed en wist al snel de partij naar zijn hand te zetten en won daarmee zijn eerste partij.
Ook Harm wist te winnen van Max en Quintin won uiteindelijk van Rosa, die een hele lange partij speelden! Alexia en Isa speelden heel leuk tegen elkaar, waarbij Isa wist te winnen.
Er werden ook remises (half punt voor beide) gespeeld door Sophia en Niels, Sophia stond beter met een dame tegen een toren, alleen dat uitspelen is nog lastig! Uiteindelijk ruilde Niels zijn toren voor de dame van Sophia en werd het remise (er is geen mogelijkheid om mat te zetten met twee koningen nog op het bord).
Duuk had een mooie partij tegen Jet, maar wist niet mat te zetten en de partij eindigde in pat (er zijn geen stukken die nog gezet kunnen worden en de koning staat niet schaak), waardoor beide ook een half punt scoorde.

De ranglijst van de jeugdcompetitie is hier te vinden.

Tot vrijdag 9 november bij de volgende les!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties