Emmer snot met paling

februari 16, 2019 Peter Couwenhoven No comments exist

door: Herman van Bleisem

Op vrijdag 15 februari vond de tweede ronde plaats van de wedstrijd Aartswoud 4- Volendam 2. Vorige week zijn de eerste drie wedstrijden vooruit gespeeld. Sensatie, verbijstering en opluchting was het resultaat. Susanne speelde haar vermaarde aftrekschaak en liet haar tegenstander verbijsterd achter. Susanti had via prima positiespel een groot materieel overwicht. Afhandeling naar mat was een kwestie van enkele zetten. Tot algemene ontsteltenis van heel Aartswoud overzag Susanti pat. Susanti heeft beloofd dit nooit meer te doen! Glunderend wist haar tegenstander zichzelf pat te zetten! Dat was een halfje , en geen heel punt! Gerco, onze kopman werd langzaam vanuit een gelijkwaardige stelling het moeras in gedreven. Tot opluchting van de Volendammers gingen zij met anderhalf uit drie terug naar de Dijk.
En dan het vervolg. Het begon met de oprechte sportieve verontschuldiging van de wijdbroeken dat een van hun spelers ziek is, en er geen vervanging was. Dat leverde op bord 4 een gratis punt op. Omdat het de tegenstander van Gerard betrof, kon hij voor de interne competitie gaan spelen. Joop op bord 2 wist vanuit een solide gespeelde opening twee pionnetjes voor te komen. Hij speelde gedecideerd en met vaste hand één van deze lievelingen naar de overkant. Mat was het resultaat! Hiermee heeft het vierde zijn eerste matchpunten behaald. Zij staan nu met 3 teams onderaan met twee matchpunten. Herman zat intussen zwetend achter bord 3. Hij probeerde tevergeefs remise te halen.
Zijn tegenstander speelde met wit de stonewall-attack met daarin de Dijk-variant.
Op You Tube kun je daar het volgende interessante instructiefilmpje over vinden.

De stukken van Jan Sier stonden allemaal gepositioneerd richting Herman zijn koningsvleugel. En dat terwijl zijn stukken allemaal werkeloos op zijn damevleugel stonden. Om nog enig spel te krijgen gaf hij in een afruil een pion weg. Maar het was alsof hij in een emmer snot met paling speelde. Hij kon geen enkele grip op de stelling krijgen. Zijn tegenstander speelde foutloos naar het einde . Eindstand 3½ – 2½

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties