Geen half werk en paardvorken

maart 31, 2018 Peter Couwenhoven 2 comments

Geen half werk deze avond. Op alle borden harde strijd en veel verwikkelingen waardoor er geen remises vielen. Marc Helder loopt steeds verder uit na winst in de chaos die Pascal Zijlstra schiep en de nederlaag van Wilko van der Gracht. Alleen de strijd om de tweede plaats is nog spannend. Bob Klein kreeg snel spijt van het aannemen van de Skandinavische gambietpion die Peter Couwenhoven aanbood maar toch ging hij er met de winst van door. Op het moment dat Peter een gewonnen eindspel bereikte sloeg de tijdsdruk weer eens toe en liet een paardvork hem ontredderd achter. Herman van Bleisem had slechts zestien zetten nodig om Klaas Langedijk onderuit te halen. Ook op het computerscherm doldrieste avonturen waar Ron van Putten ook al met een paardvork aan het langste eind trok. Jan Kuin en vrouwen, dat gaat niet goed samen. Steevast gaat hij tegen een vrouwelijke tegenstander ten onder. Nu was hij niet opgewassen tegen Jessica Stratmann.

Aartswoud 2 sloot de competitie af met een remise bij kampioen Bergen waarmee de tweede plaats in de eerste klasse zeker gesteld werd. Lang zag het er naar uit dat winst mogelijk was. Toen Rik van Ingen echter in gelijke stelling de weg kwijt raakte en verloor ontsnapte Bergen aan de eerste nederlaag. Ook Lukas Boots ging ten onder. Erik van Tooren en invaller Rob Bijpost pakten wel de overwinning. Aan de overige vier borden werd het punt gedeeld door Paul Grolman, Toine Molenaar, Jasper Seelemeijer en Peter Roskam, de remisekoning onder de tweelingen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
David Verweij

In de partij tussen mij en susanti besloot een paardvork ook de uitkomst van de partij. In de opening schoof susanti te snel een pion door waardoor de dekking van een veld waarop een paardvork dreigde, wegviel. Waarna susanti dit met kwaliteitverlies moest bekopen.

Klaas

De uitslag van Jan Kuin – Jessica Stratmann stond verkeerd op het uitslagenformulier en stond daardoor ook enige tijd verkeerd op de website. Dat is nu inmiddels gecorrigeerd. Het verslag van Peter Couwenhoven over deze partij klopt daardoor ook niet.