Gezellig uurtje met de jeugd!

november 19, 2018 Jessica No comments exist

Afgelopen vrijdag was alweer de derde les van de jeugd! Zelf was ik al vroeg aanwezig en daar drentelden de jongste toekomstige schaaktalentjes al rond, café eigenaar Louis had zijn kleinkinderen gezellig op bezoek! Julia, Sophia en Alexia vermaakten zich wel met de kleintjes en hielpen daarna met het klaarzetten van de borden en stukken.

Deze avond waren er 12 enthousiaste kinderen, de logés van Jet & Harm deden ook gezellig mee. Rond de klok van zeven uur begonnen, de allerjongste zaten bij mij in het groepje en leerden schaak zetten. Quintin had vorige les gemist en kreeg uitleg over mat, dat hij al heel goed doorhad en vlot werden de opgaven gemaakt. Ook in zijn partij later tegen Niels wist hij op de juiste manier mat te zetten. Niels verloor daarmee helaas.

Rowan  en Toine kregen de andere kinderen verdeeld, waarbij het niveau soms wat uit een loopt, maar Jet hielp haar vriendinnetje dat voor een keertje mee was graag bij de uitleg over de stukken. Harm en zijn vriendje konden bijna niet wachten om te beginnen met een partijtje, alleen er was toch eerst nog uitleg over mat van Toine. Rowan gaf les over mat in één en veilig schaak zetten in twee stappen.

Thijn was voor het eerst en dat was toch wel spannend zo te zien! Hij mocht ook meteen nog een echte partij spelen tegen Rosa. Rosa speelde rustig en dacht goed na over haar zetten. Na 25 minuten was de tijd voorbij en ging de winst naar Rosa, aangezien zij meer stukken op het bord had staan. De kinderen spelen nog zonder klok, omdat het belangrijker is om goed te leren schaken, dan dat je afgeleid bent door je klok! Zeker met de jongste, leidt de klok vaak af of wordt het toch vergeten deze in te drukken.

Harm en Jet speelden tegen hun logés, waarbij Sam wist te winnen en Jet won van Isa. Julia was ingedeeld tegen Max, die helaas verloor. Sophia moest het opnemen tegen Robin, die nog geen partij verloren had. Robin moest even zoeken naar de mat, maar op een gegeven moment kon Sophia haar koning toch écht nergens meer heen plaatsen! De derde overwinning op een rij.

Na afloop mochten alle kinderen hun boekje van de eerste paar lessen mee naar huis nemen, want de eerst volgende keer gaan we een toernooitje spelen! (Let op, aankomende vrijdag is er geen les! Dus we zien jullie graag 30 november weer!).

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties