Harde strijd, vrouwen die hun mannetje staan en bekerstunt

oktober 20, 2018 Peter Couwenhoven 1 comment

In de zevende ronde twaalf partijen met harde strijd waarvan er tien beslist werden. De twee remises waren er niet minder om. Daarin stonden onze vrouwen hun mannetje. Rob kwam met de schrik vrij tegen Jessica. Toen zij de gesloten Siciliaan open brak kwam de zwarte koning in het open veld terecht maar werd niet gevangen waarna ook de witte monarch er van langs kreeg maar geen bezweek met remise als resultaat. Susanti had geen ontzag voor Ron V en trok onbevangen ten aanval maar de zwarte koning bleef onbereikbaar. Ook hier remise.
Vader en zoon Verwey gingen na zware strijd om hogere plaatsen in de top ten onder. David toonde geen ontzag voor de Skandinaviër van Marcel die na een stukoffer zijn ontwikkeling geblokkeerd zag. Verdedigen kan Marcel als geen ander en toen hij met de lange rochade zijn koning aan het strijdgevoel wist te onttrekken resteerde een winnend eindspel. Michel bezweek ruim na middernacht in een tijdnoodduel dat Lukas Boots met een doorbraak van zijn pionnenmeerderheid op de koningsvleugel in winst omzette.
Een sensatie in de eerste ronde van de bekercompetitie waarin ons viertal het twee klassen hoger spelende Purmerend met 3-1 versloeg. Marc won zijn partij soepel waarna de drie andere partijen in een zenuwslopend tijdnoodduel beslist moesten worden. Daarin bezweek Wilko aan het eerste bord. Jean-Paul en Rowan bleven de wegtikkende seconden de baas en trokken met vaste hand de winst naar zich toe.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jessica

Leuk stukje Peter! En mooi resultaat in de beker!