Helder verslagen, Boots neemt de leiding

oktober 28, 2018 Jessica No comments exist

De eerste rapid ronde van het seizoen is weer gespeeld, met een paar verrassende uitslagen! Er werd zelfs in Frankrijk meegespeeld door Soes Martojo, Jan Stapel en Herman van Bleisem. Jan was oppermachtig in Frankrijk en won zijn drie gespeelde partijen.

Wilko van der Gracht ging goed van start tegen Marc Helder en stond twee pionnen voor in het eindspel, echter in een vlaag van verstandsverbijstering laat hij zijn toren van het bord slaan en ziet daarmee de winst aan zijn neus voorbij gaan. Wilko had later tegen Erik van Tooren wel een mooie partij, waarbij Erik na een dame-offer mat werd gezet door een loper en een paard.

Joop Brands werd verrast door het gesloten Siciliaans wat ondergetekende speelde (waar ik geen weet van had, maar fijn om wederom de naam bij de opening te leren). Ondanks het verlies van een stuk tegen een pion, bleken de aanval opties te groot te zijn en ging Joop strijdend ten onder.

Rob Bijpost kan ook tevreden terugkijken op de rapid-avond, hij wist dit keer eindelijk een keer te winnen van mij! Na de opening met b4 (volgens David Verweij Pools, volgens Marc is het Pools d4-b5, de weddenschap loopt nog)* en daarna fouten van mijn kant met onontwikkelde stukken en verkeerde zetten was de mat vrij snel gevonden.

Jasper Seelemeijer was ook weer van de partij voor de interne rondes, echter dat verliep anders dan gehoopt! Jan Kuin wist een mooie overwinning te behalen tegen Jasper in de tweede ronde en ook de andere rondes eindigden helaas in verlies (drie gespeelde rondes, één bye).

Rik van Ingen begon de avond goed, zoals meerdere, met een score van 100%. In de derde ronde trof hij Marc Helder. Marc, die dit seizoen extern al meerdere keren minder presteerde, wist ook tegen Rik geen winst te behalen. Rik hoefde nog maar één partij te spelen voor een 100% score, echter in zijn treffen tegen Lukas Boots verspilde hij deze kans. In een gelijkwaardige stelling, wist Lukas de overhand te krijgen en kon daarna vrij makkelijk met twee pionnen doorlopen waardoor Rik van Ingen verloor.

Lukas Boots gaat daarmee aan de leiding na de eerste ronde rapid!

De volgende rapid ronde is 21 december en vanaf morgen kan worden ingeschreven voor Tata Steel Chess Tournament 2019 voor de geïnteresseerde.

Aankomende vrijdag gaan we van start met de jeugdafdeling en daar zijn inmiddels al 12 aanmeldingen voor!

 

 

  • Wikipedia leert dat de Poolse verdediging d4-b5 heet en het Pools b4 (ook wel Sokolsy of Orang Oetan) wie er gelijk heeft mogen ze zelf uitvechten…
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties