In de prijzen met een koe, kazen en een fiets!

maart 10, 2019 Jessica 1 comment

Voor de 35ste keer organiseerde Schaakgroep Koedijk zaterdag 9 maart het Open NHSB kampioenschap rapid voor viertallen.

Voorheen werd er gespeeld in één grote groep en werd de prijsuitreiking gedaan op basis van de groep waarin het viertal zat. Dit jaar was de opzet iets anders en speelde alle teams in hun eigen groep (A, B of C).

De familie Verweij deed onder de naam “familieschaak” mee in de C-groep en was dit keer zeer succesvol! Naast het schaken hielden Aron en Aranka zich bezig met de zoektocht naar paaseitjes, die verstopt waren. Helaas waren er óf heel weinig paaseitjes verstopt óf er was niet zo goed gezocht, want de opbrengst was slechts drie paaseitjes.

De laatste ronde spande het er nog om en moest er gewonnen worden, maar de familie Verweij presteerde goed en speelde slechts één ronde gelijk. Michel, Susanne, David, Aranka en Aron mochten de befaamde koe en kilo’s kaas mee naar huis nemen voor hun prestatie als beste team in de C-categorie! Gefeliciteerd!

Michel scoorde 100%, David 5,5 uit 7, Susanne 4,5 uit 7, Aranka 4 uit 7 en Aron een bíjna remise!

Ons beste resultaat, 3,5-0,5 overwinning tegen het Drakenteam!

Helaas waren er wat afzeggingen door enkele Aartswoud leden, waardoor er nog maar één ander Aartswoud team meedeed onder de naam “1 Aartswouder”.

Marc Helder, Wilko van der Gracht, Pascal Zijlstra, Lukas Boots  en ik vormde het andere team. Doordat we echt in de A-groep speelden werd dat voor mij wel een uitdaging.

Ons team had het sowieso zwaar in de A-poule, maar we hebben geen één keer met vier nul verloren! De laatste ronde redde Lukas Boots ons van een vier nul afstraffing en de zesde ronde was mijn halfje het verschil.

Wilko van der Gracht had het zwaar dit toernooi, hij wist wel een paar partijen te winnen. Alleen blunderde ook meerdere keren door stukken weg te geven. Pascal en Lukas  gingen meteen na het spelen van de partijen naar huis en miste daardoor de jaarlijks loting van prijzen.

De enige gelukkig bij de prijsuitreiking was Marc Helder met een prachtige fietsklok of klokfiets?!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel

Hoi Jessica, leuk verslag van een heel leuk toernooi! Leuke klokfiets ook – ik zag niet dat Marc hem had gewonnen!
Tsja – we zijn ruim 10 kilo kaas rijker – de koelkast is vol. Volgende week vrijdag nemen we een blokje kaas mee naar Louis om te versnijden :-). En ik denk dat jij wel tevreden terug kijkt naar jouw resultaten? Niets mis mee in de a-poule!