Jeugdafdeling: wie helpt mee?

augustus 31, 2018 Jessica No comments exist

Wellicht hebben sommige van jullie het al gehoord, wij willen als SC Aartswoud, graag weer een jeugdafdeling opzetten, inmiddels ligt er een plan klaar en heeft het bestuur zijn goedkeuring gegeven! Als jeugdcommissie, bestaande uit Jessica, Herman en Jan Stapel (schoolschaak), hebben we de ambitieuze doelstelling en wens een jeugdafdeling op te zetten met 20 jeugdleden, waarbij continuïteit voor de toekomst moet worden gewaarborgd.

We willen als club wel graag ons 100 jarig bestaan halen!

Om echter succesvol een jeugdafdeling op te zetten hebben we wel hulp nodig, hulp van jullie, onze leden! Hierbij roepen we een ieder die iets wil betekenen dan ook om contact om te nemen met Herman van Bleisem of Jessica Stratmann-Koning. We zijn vooral op zoek naar mensen die wekelijks, tweewekelijks of wellicht maandelijks les willen geven aan de jeugd.

De jeugdlessen zullen plaats gaan vinden op de vrijdagavond (waarschijnlijk 18.45-19.45) en we willen graag werken via de stappenmethode (KNSB). Dit is tegenwoordig de meest gebruikte methode en hiermee is het makkelijk om kinderen volgens een vaste structuur die past bij hun ontwikkeling het schaken aan te leren. Daarnaast is het voordeel dat iedereen de lessen van elkaar kan overnemen, dankzij de handleidingen en duidelijke structuur. Naast werken via de lesmethode, gaan de kinderen uiteraard onderling partijtjes spelen en is het belangrijk dat er veel ruimte is om allerlei (schaak)spelletjes te kunnen doen. Stappenmethode is de rode draad, waardoor ieder kind bijvoorbeeld aan het einde van een seizoen ook een diploma kan behalen. Het uur zal dus gevuld worden met een stukje lesgeven, uit hun boekje werken en vervolgens spelen de kinderen onderling partijtjes tegen elkaar (indien ze dit nog niet kunnen, alternatieve schaakspelletjes).

De doelstelling is om na de herfstvakantie te beginnen met schaaklessen voor de jeugd. Op 13 oktober is het Wereldschaakdag en naast dat we als club die dag een toernooi gaan organiseren, willen we in de ochtend iets organiseren voor de jeugd om kennis te maken voor het schaken.

Lijkt het je leuk om wat te betekenen voor het jeugdschaak? Heb je wekelijks, om de week of misschien één keer in de maand tijd, laat het ons weten! Het zou toch mooi zijn om als club ook weer jeugd te hebben, welke wellicht over een aantal jaar weer doorstroomt naar de volwassenen of als ze ouder zijn terugkomen bij Aartswoud! Of heb je nog ideeën, we horen het graag!

Ook zijn wij natuurlijk geholpen als jullie een zoon, dochter, buurjongen, nichtje etc. kunnen interesseren om vrijblijvend eens te komen kijken. In de aanloopperiode hebben wij het volgende aanbod voor nieuwe jeugdleden, jeugdleden kunnen een maand lang gratis meespelen en dan beslissen of ze verder gaan. Tenslotte – als het je niet lukt om structureel iets voor onze jeugdafdeling te betekenen – je zou ons nog steeds enorm kunnen helpen als je in de aanloopperiode met ons bij wil dragen aan één of meer van de volgende PR-activiteiten:

* Scholen benaderen,

* Flyers uitdelen op locatie …

* Een aankondiging verzorgen in lokale krantjes, …

Mvg,

Herman, Jan, Jessica

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties