JP’s Kroegloper Hoorn 2018

juni 11, 2018 Jessica 1 comment

Afgelopen zondag werd voor de 2de keer het kroegloper toernooi georganiseerd in Hoorn. Het startcafé was JP Coen en daarnaast waren er nog zeven deelnemende kroegen verspreid door de binnenstad. Totaal waren er 41 deelnemende koppels, waaronder één grootmeester, vijf IM’s en vijf FM’s en bijna de helft van de koppels met een gemiddelde rating boven de 1900, een mooi deelnemersveld.

Er werd elke keer gespeeld met 20 minuten per persoon en enige sportiviteit verwacht uiteraard aangezien niet overal een scheidsrechter kan zijn en daarnaast betekende twee onreglementaire zetten verlies. Ongelofelijk, maar de beste 70-jarige van Aartswoud, is het gelukt, een partij te verliezen op onreglementaire zetten, ik heb hem er nog niet over gesproken, alleen wellicht is dat ook een onderwerp wat we nu moeten vermijden! Het had iets te maken met paarden heb ik mij laten vertellen.

Aartswoud werd vertegenwoordigd door mijzelf en Wilko, Jasper & Erik, Jan Stapel & Pascal en daarnaast deden Lukas Boots (met Martijn de Wit, Caissa-Eenhoorn) en Marc  (met Gé van de Berg) ook mee.

We gingen van start rond de klok van 11 uur, wij mochten in JP Coen blijven en ook Marc en Gé speelden daar. De overige Aartswouders vertrokken naar andere kroegen in de stad. Sommige heb ik de hele dag verder niet gezien, zoals Jan en Pascal, pas aan het einde kwam iedereen weer samen in JP Coen voor de prijsuitreiking en eventueel een maaltijd. Onze eerste partij eindigde in verlies voor mij en een remise voor Wilko.

Daarna moesten we naar Huis Verloren tegen het enige volledige damesteam dat meedeed, Marloes Rogge en Ingrid van Rijs. Marloes speelde de eerste ronde fantastisch, een mooie remise tegen Ton Fasel! Helaas eindigde dit duel voor hun in twee keer verlies. Ik heb het later nog erg gezellig gehad met de vrouwen uit Purmerend, Marloes en ik  zijn elkaar al eerder tegen gekomen op toernooien en ik denk dat we Ingrid zeker vaker gaan zien na afgelopen zondag! Purmerend heeft volgend jaar zeer waarschijnlijk een damesteam dat mee gaat doen aan de competitie.

Ook onderling hebben de Aartswouders weer mogen spelen. Jasper en Erik en ik en Wilko mochten beiden tegen Marc en Gé en scoorden allemaal 1-1. Dames weggeven was het thema in deze partijen, Erik verloor het belangrijkste stuk van het bord aan Marc en ik was zo vriendelijk haar aan Gé te geven.

Veel schakers onderweg tegen gekomen, lopend van de ene kroeg naar de andere kroeg, soms kon je beter niet vragen naar de resultaten, anderen waren nog positief of hadden er in ieder geval nog veel lol in. Grappig om David Baanstra tegen te komen, zijn achternaam was ik allang vergeten, alleen ooit werkte wij allebei als bijbaantje bij de Scapino in Alkmaar. En blijkbaar schaakt hij ook, iets langer dan ik al en nog steeds schakend in Alkmaar. Hij deed samen mee met zijn broertje en scoorde net als Wilko en ik zeven punten (en daarmee gezamenlijk de ratingprijs).

Het toernooi is gewonnen door Lucas van Foreest & Hing Ting Lai met een score van 12,5 uit 14!

De Aartswouders scoorden allemaal redelijk in de middenmoot, met de hoogste plek voor Marc en Gé. Ze werden zestiende, vlak gevolgd door Jan & Pascal (17e) en Jasper en Erik (20ste) allen wisten als duo  7,5 punt te behalen! Wilko en ik werden 23ste met zeven punten en Lukas en Martijn eindigde als 30ste met zes punten.

Wat mij betreft en wat ik gezien en gehoord hebt een zeer geslaagd toernooi, goed georganiseerd en ook na de schaakdag bleef het nog lang gezellig bij JP Coen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem Bakker

Goeie prestatie van de Aartswoud spelers en een heel leuk “stukkie”.