K2 sloopt Zaanse combinatie

maart 3, 2024 Peter Couwenhoven 1 comment

Met vier afberichten kostte het weer ontzettend veel moeite om een team samen te stellen voor de wedstrijd bij ZSC HWP K4. Uiteindelijk lukte het gelegenheidsteamleider Peter zijn pseudoniem eer aan te doen. De vier invallers die hij wist mee te nemen bleken effectieve (s)lopers te zijn en legden met vier overwinningen de basis voor de grote overwinning.
Na enig overleg was het vervoer ook geregeld met Ron en Peter als chauffeurs. Het was de bedoeling dat Ron Paul en Lukas bij de McDonalds zou oppikken maar deze twee besloten anders. Paul is een favoriete OV-er en verkoos de trein en Lukas meldde dat hij teamleider Jan S van K1 had gebeld om met hem mee te rijden. Een sollicitatie voor een promotie volgend jaar? Tom en Gijs bleven over voor taxi van Putten. Peter had Rik, had wel weer eens zin om een partijtje te spelen, en onze gast Jos (Attaqueer) Vlaar, bereid om de laatste vacante plek in te nemen, als passagiers. Zij gingen een reis met hindernissen tegemoet. Omdat door werkzaamheden aan de AC de Graafweg de A7 vanuit het Waardse Veenhuizen moeilijk te bereiken is werd besloten via Alkmaar te rijden. Twee wegafsluitingen waaronder de doorgaande route naar Zaandam zorgden voor de nodige vertraging.
Een kwartier te laat achter het bord verschenen kon hen niet in verwarring brengen met drie overwinningen als resultaat. Ook was er winst voor Tom en Gijs die met twee pionnen meer wel raad wisten en het eindspel gedecideerd wonnen. Paul was de eerste die zich naar de bar kon begeven en zette met zijn winst de toon. Kopman Lukas liet een goede stelling vast lopen in remise en was daar niet over te spreken. Tja, geen goede referentie voor zijn beoogde promotie. Aan bord drie het enige minpunt waar Ron ten onder ging. Hij constateerde dat we de wedstrijdleider van ZSC de 0 wel erg groot op het formulier vermeld had. “Moet dat nou?” was zijn reactie. Ach ja, het was ook het enige positieve puntje voor de thuisploeg: 1½ – 7½ .
K1 ging kopje onder in de Zaan. Misten zij voldoende (s)lopers? Er werd geen partij gewonnen. Zes remises en twee nederlagen was het resultaat: 5-3. De laatste twee wedstrijden moeten het gaan doen want een plek rond degradatie past toch niet voor onze toppers?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chris de Saegher

Genoeg mogelijkheden tot revanche komende vrijdag?!