Kerst Snelschaken

januari 3, 2023 WebmasterSCAartswoud No comments exist

Op de een-na-laatste dag van 2022 werd ons traditionele eindejaarstoernooi gehouden. Vooraf was een korte ledenvergadering ingelast om o.a. te stemmen over het nieuwe speeltempo. Dit was een goede gelegenheid om ook (eindelijk!) de prijzen van het vorige speelseizoen uit te reiken.

Dit betekende vooral dat onze kampioen Marc aan de bak moest, hij mocht weer een hele hoop prijzen incasseren 😉

Wederom was het niemand gelukt om Marc van de titel af te houden. Ik denk dat iedereen inmiddels de tel kwijt zal zijn, maar Marc is in ieder geval wel de 20 gepasseerd (qua aantal clubkampioenschappen dan, qua leeftijd is hij nog een jonge god).

Naast de prijzenkast van Marc werden ook de prijzen van de categorieën B, C en D uitgereikt:
Jan Stapel, Jessica en Alen waren de gelukkigen.

Onze voorzitter overhandigde aan de teamcaptains de prijzen van de kampioensteams van vorig seizoen: gloednieuwe schaakklokken. Vorig seizoen was erg lucratief, Herman mocht maar liefst 3 klokken uitreiken!

Na de prijsuitreiking en de ledenvergadering kon dan toch eindelijk worden begonnen aan waar de meeste leden voor waren gekomen (ga ik tenminste van uit): het snelschaken. In groepen van 10 of 11 man werden de vluggertjes uitgespeeld.

In de A-groep leek er het in eerste instantie op dat Marc er weer met de buit vandoor zou gaan, maar in de laatste rondes werd het dan toch spannend, omdat Marc kwistig met puntjes aan het strooien was. Uiteindelijk wist David te doen wat meestal niet lukt: eindigen boven Marc!

Soes deed weer mee met het snelschaken en was goed op dreef. Het leek er op dat Soes eerste zou worden, maar ergens op de avond zag ik dat hij op gruwelijke wijze werd mat gezet. Mat staan schijnt niet helemaal de bedoeling te zijn, volgens mij 😉 Toen later op de avond Peter Couwenhoven uitriep “kom kijken, Soes staat weer mat!” was het over en uit in de B-groep, Jessica ging er vandoor met de buit!

Als je van tevoren zou horen dat Robin in de C-groep 9 uit 10 zou gaan scoren, zou je hem van harte feliciteren met zijn waanzinnige score én de toernooiwinst. Feliciteren met zijn waanzinnige score van 9 uit 10 kon nog steeds; maar de winst ging naar Kees! Hij behaalde de monsterlijke score van 9.5 uit 10. Een topprestatie 🙂

Een mooi einde van 2022. Allemaal de beste wensen voor 2023! 🙂

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties