Klaas wordt in de bloemetjes gezet!

mei 22, 2018 WebmasterSCAartswoud 1 comment

Zaterdag 19 mei namen we als bestuur met een etentje in de Rijd feestelijk afscheid van ons bestuurslid Klaas Vel. Het was een geslaagde avond! Na vele jaren bestuurswerkzaamheden van Klaas moet hij wegens gezondheidsredenen een stapje terug doen. Reden genoeg om hem (zoals hij het zelf noemde) een proletarisch diner aan te bieden in zijn favoriete restaurant de Rijd in Nieuwe Niedorp.

Een goede keus – zo merkte de aanwezigen op. Voor deze gelegenheid waren het huidige bestuur en ex-bestuurders waarmee Klaas een warme band had gekomen: Rob, Klaas, Jan, Herman, Marco, Piet, Joop, Peter, Michel en Susanne– waren er allemaal met aanhang (of in geval van Susanne en Michel met elkaar). Marc, Soes en Cees waren helaas verhinderd. Cees zijn vrouw had een huis vol visite nodig om Cees thuis te houden.

Na het voor- en hoofdgerecht (en laten we de aangeboden spoom van het huis niet vergeten) was het tijd voor de anekdotes. Rob begon en vatte gelukkig de vele bestuurswerkzaamheden van Klaas een beetje samen. Uit ervaring weten we dat Klaas zijn werkzaamheden voor onze club niet op 1 A4-passen. Het penningmeesterschap en de automatisering zijn nu 2 bestuursleden druk mee en dat terwijl (zoals iedereen weet die onze website een beetje volgt) Klaas achter de schermen (letterlijk en figuurlijk) – nog altijd de schaakvereniging bestuurt. Je hoeft maar even te denken aan de laptop waarmee we tegen Soes schaken, of aan de einduitslag met herwaardering en onze gedachten gaan direct naar Klaas. Ook Jan kon niet achterblijven en leerde ons dat Klaas begin jaren 70 een begenadigd danser was die toen al graag dames schaakte. En net als met schaken heeft Jan er naar eigen zeggen kijk op wie dat wel – en wie dat niet kan. Uiteraard kon ook Klaas niet achter blijven en werd verteld over die ene remise tegen Koningsclub van Pagel.

Uiteraard werd Klaas ook in de bloemen gezet en gelukkig voor ons zijn de beste schaakboeken in de nadagen van Klaas zijn schaak carrière uitgedeeld. Dat scheelt veel van ons weer een plekje op de ranglijst. Volgende week zullen we Klaas weer verwelkomen bij onze rapid competitie. Mogelijk kunnen we dat volgend jaar standaard doen.

Zichtbaar tevreden ging iedereen uiteindelijk huiswaarts; zij het dat Peter de omweg nam om Klaas, moe maar voldaan, uiteraard thuis te brengen. Tot vrijdag Klaas!

Met dank aan Herman van Bleisem voor de foto’s.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaas

Tegen Koningsclub werd indertijd geen remise gespeeld, maar jeugdlid Peter Roskam wist te winnen van Arnfried Pagel met een fraai stikmat door zijn paard. Zo werd de uitslag 7-1 in het voordeel van de Koningsclub. Na aanvaarding van een donatie voor onze jeugdafdeling werd besloten de einduitslag te wijzigen in 8-0 voor zover ik me kan herinneren.