Kroegloperstoernooi Amsterdam 2018

juni 29, 2018 Jessica No comments exist

Afgelopen zondag 24 juni werd voor de 27ste keer het kroegloperstoernooi in Amsterdam gehouden, het oudste kroegloperstoernooi en met 110 deelnemende koppels is het zeker een groot toernooi te noemen!

Vooraf wou ik graag ook een stukje schrijven over de deelname van de Aartswouders, achteraf heb ik wel even getwijfeld, maar ook de mindere resultaten mogen gedeeld worden. Bij een kroegloperstoernooi gaat het vooral om de gezelligheid en lekker een dagje schaken! Marc deed samen met Tom Balla mee en ikzelf speelde dit keer samen met Jan Stapel.

Marc kondigde het toernooi aan met altijd mooi weer, dat viel deze dag wat tegen. Zeker de eerste paar rondes was het buiten op het terras niet warm te noemen, maar wellicht zaten Jan en ik gewoon bij de verkeerde kroegen (in de schaduw). Onderweg kwamen we Marc en Tom Balla namelijk tegen en daar was gewoon terrasverwarming, een stuk aangenamer.

In Amsterdam gaat alles nog op de ouderwetse manier, geen Chessreporter (hier kun je via je smartphone de uitslagen vinden en zien waar je de volgende ronde moet spelen, wat veelal wordt gebruikt bij andere toernooien), ieder koppel krijgt een nummer en alle kroegen hebben ook een nummer, na iedere ronde worden de nummers omgeroepen waar je heen moet. Na elke ronde wordt naar alle kroegen de locatie van de volgende partij gebracht en de uitslagen doorgegeven.

De start was bij café Ruis, in de Pijp, totaal waren er 17 deelnemende kroegen, genoeg locaties om te schaken! Marc en Tom mochten meteen de eerste ronde naar de kroeg die het verste weg lag van allemaal, Jan en ik hadden geluk en speelde in het café naast Ruis.

De eerste ronde was onze beste ronde, Jan mocht het opnemen tegen Warner de Weerd, welke nog niet helemaal in de schaakmodus was en het werd remise! Ik speelde tegen Serkan Milli (Purmerend), welke een penning miste, waardoor hij een illegale zet speelde, ik er twee minuten bij kreeg (gelukkig want mijn vlag viel) en hij weinig opties meer had en mat gezet werd.

Ook de volgende ronde speelden we tegen voor ons bekende schakers, namelijk Robbert van Dijkhuizen en Sernin van de Krol (beide Caïssa-Eenhoorn). Hier wist Jan relatief snel een stuk te winnen en gaf Robbert op (ondanks Jans poging het paard te slaan met het stuk van de tegenstander). Ik had een leuke partij tegen Sernin, met een pion meer en meer tijd, nam Sernin geen genoegen met remise en won de partij.

Over de volgende vijf rondes praten we liever niet. Jan wist geen punten meer te scoren, ondanks mooie kansen tegen een sterke tegenstander. Ik wist nog een remise af te dwingen door eeuwig schaak (met een kwaliteit achter), maar daar bleven de punten ook op hangen.

Marc en Tom hadden qua score een beter toernooi, uiteindelijk behaalden ze 8 punten en eindigden ergens in de middenmoot. De eerste rondes waren wat ik begreep relatief makkelijk en kwamen ze geen sterke tegenstanders tegen, maar na 8 punten uit de 10 gehaald te hebben zijn er geen punten meer bijgekomen…of dat door het goede spel van de tegenstand kwam, eigen blunders of het stijgende alcoholpromillage zullen we maar in het midden laten.

De winnaars van het toernooi werden Hing Ting Lai en Tobias Kaos met 12,5 punt.

Op naar het volgende kroegloperstoernooi in Alkmaar! Dit vindt 8 juli plaats en er is nog ruimte om mee te doen, dus voor wie het ook eens leuk lijkt….(los aanmelden kan ook kijk hier voor meer informatie).

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties