NHSB meisjeskampioenschap

november 25, 2018 Jessica No comments exist

Zondag 25 november vond het meisjeskampioenschap voor de D categorie plaats. Sophia en Julia Stratmann deden hier net als voorgaand jaar aan mee. Waren er vorig jaar slechts acht deelnemers, dit jaar was er een stijging van 50% zoals Gilles Provoost meedeelde en waren er 12 meisjes die de strijd met elkaar aangingen. De nummers één en twee mogen bij het Nederlands Kampioenschap wat later dit jaar in Rijswijk plaatsvindt meedoen.

Naast de zusjes Julia en Sophia deden ook de zusjes Amelia en Sophia Jonkman mee en waren er dit keer zelfs twee deelneemsters uit Hoofddorp. Sommige meisjes hadden nog nooit aan een toernooitje meegedaan, anderen waren al zeer ervaren toernooispeelsters. Iedereen kreeg 20 minuten en 5 seconden increment per partij per persoon. Dat bleek voor deze jeugdige speelsters een eeuwigheid te zijn en er was slechts één partij gedurende de hele dag waar de volle tijd bij werd benut.

De eerste ronde werd vlot gespeeld en binnen een paar minuten waren de eerste partijen al afgerond. De tweede ronde werd er al iets langer nagedacht, maar door de vlag zullen de meiden niet gaan. Mat zetten is voor sommige meisjes nog een uitdaging en er eindigen meerdere partijen in een pat of remise stelling, nadat de mat met een toren en een loper bijvoorbeeld niet gevonden wordt.

Amelia en Sophia Jonkman gaan voortvarend van start met ieder twee punten de eerste ronde en weten dit de rest van het toernooi vast te houden. Ook Lotte van Mispelaar die voor het eerst meedeed behaalde twee punten in de eerste twee ronde, helaas breekt de spanning van een eerste toernooi haar op en besluit ze de laatste twee rondes niet meer mee te spelen.

Na de eerste ronde waren er wat problemen met Sevilla, gelukkig weet ik inmiddels ook hoe het werkt en kon ik Gilles en Ben uit de brand helpen, waarna ik de taak uitslagen invoeren en uitprinten toegedeeld kreeg ;). De meiden konden snel weer hun volgende ronde spelen.

Alle meisjes werden goed in de watten gelegd door Gilles en Ben, de pepernootjes, schuimpjes en consumptiebonnen maakten de dag weer een groot feest. Daarnaast lekker met elkaar schaken, spelletjes spelen en af en toe buiten een rondje rennen of Donald Ducks lezen. Leeftijd en schaaktalent maakt niets uit, samen kleurplaten maken, dansen of lekker spelen maakte het sowieso gezellig! Ook verdriet en teleurstelling na de partijen hoorde erbij. Gelukkig waren daar de papa’s, mama’s of grootouders om een knuffel te geven.

De schakende ouders speelden nog wat partijtjes tegen elkaar en er waren uiteraard weer tosti’s, broodjes knakworst en ander lekkers te krijg. Een geslaagde dag voor de deelneemsters met een hoop gezelligheid.

Julia behaalde uiteindelijk drie van de zeven punten en Sophia speelde twee remises. Iedereen ging naar huis met een medaille en de eerste vijf kregen zelfs een beker! Amelia en Sophia Jonkman werden eerste en mogen naar het NK!

Voor alle jeugdleden: vrijdag 28 december vind er eveneens in Honky Tonk het Westfries jeugdkampioenschap plaats georganiseerd door Caïssa-Eenhoorn!
Voor meer informatie zie hier. Je kunt je opgeven via Robbert van Dijkhuizen (jeugd@caissa-eenhoorn.nl) (je dient wel woonachtig te zijn in de schaakregio of uit te komen voor een Westfries club).

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties