NHSB Persoonlijk jeugdkampioenschap

februari 6, 2019 Jessica No comments exist

Afgelopen zondag 3 februari vond in de Plataan in Zwaag het persoonlijk jeugdkampioenschap van de NHSB plaats. Aartswoud had maar liefst zes jeugdspelers die meededen. Een makkelijk kampioenschap was het niet voor de Aartswoudse jeugd, die pas sinds oktober officieel van start zijn gegaan. Toch weer een ervaring rijker en de meiden hebben samen nog heerlijk gespeeld buiten het schaken om. De jongens vermaakten zich tussendoor vooral met Donald Ducks lezen.

Doordat Ben (de beheerder in de Plataan) een springkussen had opgezet, was het helemaal feest en kon ook broertje Ruben Stratmann, die nog niet schaakt zich prima vermaken.

Robin Smit speelde in de D-categorie en mocht ook zaterdag al meerdere partijen spelen in een zware poule. Hij moest  verplicht noteren en had tegenstanders die vele schaakjaren aan ervaring hadden. Toch wist hij twee punten te scoren uit acht partijen! Twee moeilijke schaakdagen, waarbij een paar gelijkwaardige tegenstanders ook nog uitvielen vanwege ziek en zeer.

Niels Smit en Julia Stratmann vertegenwoordigde Aartswoud in de F-categorie en speelden een achtkamp, met zeven kinderen waardoor iedereen een ronde vrij had. Niels en Julia hadden het beide moeilijk met hun tegenstanders en wisten slechts één punt te scoren.

Sophia Stratmann speelde mee in de G-categorie, die voor het spelen van de partijen samen was gevoegd met de H-categorie. Ze heeft een prima score gehaald van 3 uit 6 punten. Omdat ze echter vooral van tegenstanders uit de H-categorie wist te winnen, helaas ook geen prijs!

Rosa Smit en Alexia Stratmann deden in de H-categorie mee. Rosa haalde een score van 3 uit 7! Prima gedaan in deze combinatie poule. Helaas ook net buiten de prijzen, vanwege de weerstandspunten die bij haar lager waren dan haar tegenstanders (haar tegenstanders hadden heel weinig punten gescoord). Voor Alexia was het haar eerste toernooitje en dat heeft ze met veel plezier gedaan! Éen partij had ze kunnen winnen, alle stukken van haar tegenstandster waren al van het bord af, Alleen mat zetten zit nog niet in haar hoofd en daardoor werd het zetherhaling en remise.

Ondanks de meer ervaren tegenstanders hoop ik dat alle kinderen toch een mooie schaakdag hebben gehad! Alle kinderen kregen uiteraard een medaille. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Ben Takken, Gilles Provoost en Robbert van Dijkhuizen bedankt voor de organisatie!

Het volgende jeugdtoernooi in de buurt, wat een laagdrempelig karakter heeft en meer gericht is op de beginnende jeugdschakers zal op 10 maart plaatsvinden. Meer informatie is hier te vinden.

Daarnaast vindt 24 februari een GrandPrix-toernooi plaats in Castricum en 17 maart een Grand-Prix toernooi in Heiloo.

 

Nog een toevoeging! Rosa Smit mag als beste meisje naar het Nederlandse Kampioenschap in de H-categorie, of zoals dat voor de jongste wordt genoemd de Chessity Nationale Pupillendag in Meppel op 29 juni (evenals Julia Stratmann, als enige deelneemster in de F-categorie). Ook Gilles schreef een leuk verslagen die op de site van de NHSB te vinden zijn.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties