Online team match wordt gewonnen door Magnus

april 9, 2020 Jessica No comments exist

Afgelopen woensdagavond werd er voor het eerst een online team match georganiseerd tussen diverse clubs. Deze eerste keer deden Magnus, Waagtoren, Caïssa-Eenhoorn en Aartswoud mee. Aartswoud was zwaar in de minderheid qua aantal deelnemers en ook in rating waren we laatste geplaatst.

We begonnen om half negen en het tempo was 5 minuten. Totaal deden er maar liefst 54 deelnemers mee, een geslaagd avondje schaken! De gemiddelde rating was 1951, er werden maar liefst 294 partijen gespeeld en 51% werd gewonnen door wit en er waren 6% aan remises.

Na een half uurtje vroegen IM Pieter Hopman en Romayn Brandsma of ze ook nog mee konden spelen, aangezien Purmerend nog niet met een team aangemeld was. Besloot de online organisatie (ondergetekende) dat team Aartswoud wel wat support kon gebruiken.

Magnus werd de winnaar van dit eerste online toernooi, met topscoorder Tjark Vos (44). Buiten de ‘illegale’ meespelers bij Aartswoud, scoorde Toine Molenaar de meeste punten (25).

Soms waren er even wat verbindingsproblemen bij spelers, maar grotendeels verliep het toernooi soepel en snel, werd er op tijd begonnen en was het op tijd weer af. Er was ruimte voor een online praatje in de chat en als je even toe bent aan een pauze, kon je het toernooi even pauzeren.

De uitslagen/het resultaat is hier te vinden van afgelopen woensdag. Het lukt helaas even niet om een afbeelding toe te voegen.

Aankomende woensdagavond om 20.30 uur spelen we weer een teambattle, ik hoop nog meer Aartswouders online te zien! Indien je nog geen account hebt bij Lichess.org, kun je hier eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens meld je, je aan bij Team Aarswoud (dan kan hier) en daarna kun je je aanmelden voor het toernooi (hier)!

Ook andere teams zijn uiteraard welkom, stuur mij dan even een berichtje via Lichess met je teamnaam en dan voeg ik het team toe aan het toernooi.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties