Open uurtje voor de jeugd!

oktober 15, 2018 Jessica No comments exist

Naast dat we 13 oktober ons eerste stormschaaktoernooi organiseerde, was er ’s ochtends in het kader van de West-Friese schaakdag ook de mogelijkheid voor de jeugd om kennis te maken met schaakclub Aartswoud.

Er waren diverse activiteiten die gedaan konden worden, de allerkleinste kinderen hebben zich vermaakt met het kleuren van schaakkleurplaten, limonade drinken en een snoepje te eten. Terwijl de wat oudere kinderen een echt partijtje speelden tegen Toine, David, Rowan, Rob Bijpost of Herman van Bleisem.

Herman van Bleisem werd helemaal vrolijk van het spelletje ‘Raindrop Chess’ wat er lag om uit te proberen en voor hem nog onbekend was. Daarnaast was er de mogelijkheid diagrammen uit de stappenmethode op te lossen. Met wat uitleg erbij lukte het al aardig om de veilige route te kiezen om schaak te geven.

Rond de klok van kwart voor 12 startte Toine Molenaar met een simultaan tegen vijf kinderen, variërende in de leeftijd van vijf tot elf jaar. Dat simultaan geven ook een kunst is, bleek nadat Toine een schaakje gemist had van Julia, gelukkig was ze vergevingsgezind en mocht hij een andere zet doen.

Het was erg leuk om te zien hoe geconcentreerd de jonge schakers bleven zitten en speelden tegen Toine. Toine gaf op zijn beurt af en toe tips en advies en na een half uurtje spelen kon hij vijf overwinningen op zijn naam schrijven. Robin werd gekozen als beste tegenspeler en hij mocht als eerste een leuke Donald Duck pocket uitkiezen.

 

Sophia werd tweede en Julia derde en mochten net als Alexia en Thijmen een Donald Duck pocket mee naar huis nemen.

Als laatste was er nog de uitslag van ‘Raad het aantal schaakstukken in de vaas’ en die werd gewonnen door Ruben! Er bleken 92 schaakstukken in de vaas te zitten, Ruben kwam met 100 het dichtstbij en hij mocht als eerste een mooie schaaksleutelhanger uitkiezen.

Ook alle andere kinderen die geweest waren mochten nog een schaaksleutelhanger uitkiezen en toen was het uurtje alweer voorbij! Robin, Julia en Sophia zullen we zeker terug zien op de eerste jeugdavond op vrijdag 2 november! We hebben er zin in om te starten en zijn blij dat de eerste aanmeldingen binnen zijn, ook via de jeugdsportpas hebben we een aantal aanmeldingen ontvangen!

We hopen alle jeugdige schakers vrijdag 2 november weer te zien!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties