Rustig schaakavondje

april 6, 2019 Jessica No comments exist

We begonnen de avond om 19 uur met de jeugd, na een half uurtje les begon de interne competitie. Elke keer weer bijzonder om te zien dat de kinderen meestal in volle concentratie hun partij spelen en ieder op hun eigen manier het schaken benaderen.

Max probeerde een nieuwe verdedigende techniek uit tegen Sterre, die helaas niet het gewenste resultaat had. Damian die pas voor de derde keer kwam kijken, won vanavond de partij van andere nieuwkomer Kai. Rosa speelde een mooie partij tegen Quinten, waarbij ze goed moest zoeken naar de juiste zetten en die wist te vinden.

Tijn liet koploper Robin lopen, nadat hij een betere stelling had verkregen lukte het hem niet om het af te maken waardoor Robin onbetwist nummer één blijft. De zusjes Julia en Sophia hadden het zwaar tegen elkaar en het voordeel werd uiteindelijk behaald door Julia.

Isa en Gijs dachten al vrij snel dat het mat was, maar er bleek nog een ontsnappingsmogelijkheid. Uiteindelijk mocht Gijs het punt bijschrijven. Alexia mocht tegen ‘schaakmeester’ Jan, die deze avond waarnam voor Toine.

 

 

 

 

 

Om acht uur is het aan de volwassenen om de 64 velden te bedwingen en te proberen de vijandelijke koning in de hoek te drijven. Deze avond is het letterlijk stiller door de afwezigheid van koploper Marc Helder, die samen met Lukas Boots, Toine Molenaar en Rik van Ingen spelen bij KTV in Enkhuizen voor het Westfries Kampioenschap. Ook missen we nog een aantal vaste clubavond bezoekers, zoals Jan Kuin, Piet Zonneveld, Susanti en Rob Bijpost.

In Enkhuizen schrijft Marc een punt bij tegen Roy van Kerkhoven, Rik van Ingen moet het onderspit delven tegen Fred Avis, Lukas Boots weet een klein voordeel niet om te zetten en bied remise aan (wat wordt aangenomen door Aris Ruijter).

Toine gaat gedesillusioneerd naar huis, na het weggeven van een gewonnen stelling. Eerst zet hij zijn dame vrijwillig in een penning en vervolgens trapt hij in een trucje van Tom Balla. De kansen voor een Aartswouder om Westfries Kampioen te worden lijken bij deze gekeerd te zijn.

In Aartswoud verloopt de avond rustig. Donald Duck doet wel mee, maar zorgt voor weinig spektakel en een inactieve stelling met weinig sterke zetten zorgen ervoor dat Joop Brands relatief gemakkelijk een punt kan bijschrijven. Weinig verrassende uitslagen, waarbij er door sommige lang gestreden wordt.

De ladiesbattle verloopt vrij rustig. Pushen voor winst durven we beiden niet aan en het remise-aanbod van Susanne neem ik dan ook aan na 26 zetten in een redelijk dichtgeschoven stelling.

David Verweij is misschien wel de enige verrassende uitslag, alhoewel hij inmiddels zijn plek in de top tien al een tijdje handhaaft dus de remise van tegen Erik van Tooren komt niet geheel uit de lucht vallen.

Herman heeft minder geluk met zijn aanbod voor remise, tot twee keer toe weigert Hans Groot en dat levert hem uiteindelijk de winst op rond half één!

Ook Jan Stapel en Wilko van der Gracht spelen tot laat op de avond. Jan heeft al snel twee paarden voor een toren weten af te ruilen, maar dit blijkt met het sterke pionnencentrum van Wilko niet genoeg voor de winst.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties