Santpoortse Kroeglopertoernooi 2018

juli 30, 2018 Jessica 2 comments

Zondag 29 juli vond voor de zesde keer het Santpoortse Kroeglopertoernooi plaats, ook Aartswoud was weer van de partij met twee teams. De twee topschakers van Aartswoud, Marc Helder en Wilko van der Gracht speelden voor deze gelegenheid samen en ik speelde dit keer met Lukas Boots.

Met 63 deelnemende koppels, was dit een van de grotere kroeglopertoernooien waar ik ben geweest. Santpoort is niet zo groot en met slechts zeven locaties, waren de afstanden tussen de locaties klein.

De resultaten…

Lukas en ik scoorde samen 5,5 punt en eindigde daarmee op plek 49 (we waren op plaats 54 geplaatst). Mijn bijdrage qua punten was slechts één remise in de eerste ronde, tegen Ben de Leur. Lukas behaalde wel drie overwinningen. De oplettende lezer, mist dan nog wat punten en dat komt omdat we in de laatste ronde een bye hadden…Lukas wist te winnen wanneer het moest en tegen de sterkere tegenstanders moest hij zijn meerdere erkennen. Ik heb hier en daar wel wat laten liggen, door onder andere het cadeau geven van een loper in de opening en in een andere partij een pion eveneens in de opening (waardoor het daarna alleen maar minder werd).

Ondanks slechts een half punt gescoord te hebben, toch een paar leuke partijen gespeeld en een gezellige dag gehad. Twee vrouwen uit Santpoort ontmoet, welke na een flink aantal jaren niet geschaakt te hebben, de uitdaging deze dag weer aangingen. Helaas door het sterke deelnemersveld en een tijdje uit de running, werden er geen punten gescoord, gezellig hadden ze het wel! En dat is ook belangrijk, ik hoop dat ze het schaken weer oppakken en er volgend jaar weer bij zijn.

Marc en Wilko bleken samen ook geen topscore te behalen. Wilko heeft weinig laten liggen en wist vijf van de zeven punten te scoren (slechts één verliespartij). Marc kwam echter niet verder dan drie punten en met een totaal score van 8, eindigden ze op plek 21 (geplaatst als 12e).

Na afloop kon je eten bij de Chinees, wat we met nog een groot aantal schakers (en een aantal niet-schakers) hebben gedaan. Chauffeur Wilko kwam netjes door de blaastest en bracht ons weer veilig naar het Huis van Egmond terug.

Winnaars van het toernooi waren zoals verwacht Hing Ting Lai & Tobias Kabos met 11,5 punt uit 14.

Nog een maand en dan gaat het seizoen alweer van start, beginnende met de ALV op 31 augustus! SC Aartswoud is bezig met een eigen jeugdafdeling en een eigen toernooi. Op de site zijn dan ook al wat veranderingen te zien en op de ledenvergadering zal hierover ook meer informatie worden gegeven. Ik hoop dat iedereen er dan weer bij is en het een leuk schaakseizoen wordt!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Holscher

Een toernooi ? In welke vorm? Rapid op 1 dag of ook een weekendtoernooi?

Jessica