Schaakzomer

september 6, 2022 WebmasterSCAartswoud 2 comments

De afgelopen weken hebben een paar Aartswouders meegedaan met een aantal zomer toernooien door het hele land.

David trapte de schaakzomer in Amsterdam af bij het Science Park toernooi. Blijkbaar moest David nog een beetje opwarmen, want dit was niet zijn beste toernooi… snel door naar de volgende.

Begin augustus deden Nick, David en ik mee bij het Hogeschool Zeeland toernooi in Vlissingen. David en ik zaten met Robbert van Dijkhuizen en Sernin van de Krol (beide Caïssa-Eenhoorn) in een huisje, en Nick had met zijn broer Dennis een hotelletje geboekt.

Dit bleek een heel gezellig toernooi, met veel zon, zee, strand en bier. Af en toe hebben we ook nog een partijtje geschaakt. Ondanks (of misschien dankzij) het bier en de gezelligheid vielen de resultaten al met al toch best mee. Allemaal, op uitzondering van Nick hadden we een TPR hoger dan onze ratings. Dennis deed het hier fantastisch door een TPR van 300 punten boven zijn rating te scoren. Aartswoud heeft recent al een Manshanden overgekocht van Caïssa, maar wellicht is er nog wat geld in de kas om ook de andere Manshanden binnen te halen? 😉

Onze goede resultaten waren natuurlijk ook te danken aan de support van een aantal toeschouwers (Jan, Jessica en Sjoerd), die allemaal speciaal naar Vlissingen waren gereden om ons toe te juichen. Bedankt!

55. Nick Manshanden (5.5/9)
100. Dennis Manshanden (4.5/9)
108. Toine Molenaar (4.5/9)
148. David Verweij (3.5/7)

Een week later volgde het Open Hoorns weekend toernooi. Hier was Aartswoud weer goed vertegenwoordigd. Behalve de deelnemers in Vlissingen, deden hier ook Alen, Susanne en Aranka mee.

Ook bij dit toernooi werden we aangemoedigd door supporters: Heel toevallig waren Robbert en Sernin het hele weekend aanwezig om ons te steunen! (Dit had natuurlijk niets te maken met het feit dat Robbert organisator was en Sernin arbiter). Dit toernooi was ook erg geslaagd, dank aan onze supporters!

A:
16. Nick Manshanden (2.5/5)
23. David Verweij (2.5/5)
26. Toine Molenaar (2.5/6)

B:
44. Alen Sitnic (1/3)

C:
21. Aranka Verweij (3.5/5)
26. Susanne Glas (3/5)

Voor mij was het laatste toernooi van deze schaakzomer een weekend toernooi in Goirle (net ten zuiden van Tilburg). Dit toernooi komt voor mij altijd goed uit, omdat een groot deel van mijn familie in Tilburg woont. Ik kon dus schaken mooi combineren met familiebezoek 🙂

Aangezien dit toernooi niet helemaal om de hoek ligt, verwachtte ik ditmaal geen steun van clubgenoten. Maar tot mijn verrassing trof ik nog een andere Aartswouder op de deelnemerslijst: Tobias!

Tobias is gelukkig weer geïnfecteerd met het schaakvirus, en is weer van plan meer toernooien te gaan spelen. Zijn eerste toernooi na zo’n twintig jaar weinig schaken ging niet heel slecht (heel klein beetje understatement).

Zaterdag ochtend moest Tobias nog een beetje opwarmen tegen IM Thomas Beerdsen (2519). Ondanks dat hij wel goed weerstand bood, moest hij toch zijn meerdere erkennen. Maar hij was dan ook de enige die dit toernooi zijn meerdere was. Beerdsen werd eerste met 6 uit 6, maar Tobias toch heel knap tweede!

Het doel voor Tobias was om uiteindelijk 2000 te halen… ik denk dat hij zijn plannen maar moet gaan bijstellen en voor de 2100 moet gaan 😉

Opmerking voor Teamcaptain Stapel: Tobias speelt Extern altijd met zwart, maar ik heb gezien dat hij met wit ook best een beetje uit de voeten kan (weer een klein beetje understatement, hij had 4 uit 4).

A:
2. Tobias Hendriks (4.5/6)
25. Toine Molenaar (2.5/5)

 

Toine Molenaar

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jessica

Leuk verslag Toine! Wie weet volgend jaar zelf meedoen ipv supporten in Vlissingen!

Toine

Dat is sowieso een goed idee! Dit toernooi is een aanrader 🙂