Schaken in Haarlem & Amsterdam

juli 2, 2019 Jessica 2 comments

In het weekend van 28 juni konden er weer lange partijen worden gespeeld in Haarlem. Na een jaar afwezigheid werd daar weer het Nova College Schaaktoernooi gehouden. Een sterk bezet toernooi, wat al vele jaren toppers aan trekt vanuit alle windstreken.

Dit jaar was er ook één Aartswouder te vinden, Joop Brands! Hij speelde mee in de B-categorie (<1900) en hij scoorde 2/5. De twee winstpartijen waren denk ik naar verwachting en zijn verliespartijen waren op papier tegen betere tegenstanders. Winnaar in de B-groep werd de nog net aan jeugdspeler, Joris Boons.

In de A-groep ging de winst naar GM Matthew Sadler, die al vele malen het toernooi op zijn naam wist te schrijven. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Een week eerder werd een van de grootste en oudste kroegloperstoernooien van Nederland voor de 28ste keer georganiseerd in Amsterdam. Daar waren de Aartswouders met iets meer vertegenwoordigd. Michael Lie en Jeroen Bakker vormde een team, Marc Helder deed wederom met Tom Balla mee en ikzelf speelde met Robbert van Dijkhuizen (Caïssa-Eenhoorn).

Het was zondag vroeg opstaan om te vertrekken, aangezien er uiterlijk 10.15 moest worden aangemeld bij het startcafé in de Pijp. Het beloofde een zeer warme dag te worden en met 106 teams waren er veel schakers aanwezig in Amsterdam. De eerste prijs ging ongedeeld naar Hing Ting Lai & Liam Vrolijk met een score van 12,5/14.

Michael Lie en Jeroen Bakker wisten van de (half) Aartswoudse teams de meeste punten binnen te slepen en eindigde hiermee in de middenmoot. Geen prijzen voor de Aartswouders, wel veel leuke partijen, mooie overwinningen, gezelligheid en lekker eten na afloop. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet Konijn

Toen ik je stukje las, moest ik toch even achter mijn oor krabben toen ik de naam van de winnaar van de B- groep las. Twee weken geleden werd een persoon met de zelfde naam uit de C-groep verwijderd van het open NK Dieren, rede; gebruik maken van “illegale” middelen. Als het dezelfde persoon is hoop ik dat hij zijn lesje geleerd heeft