Schakend in Hoorn

juni 3, 2019 Jessica No comments exist

Binnen twee weken tijd kon er twee maal geschaakt worden in Hoorn!

19 mei werd voor de derde maal het kroegloperstoernooi Hoorn georganiseerd waar veel Aartswoud leden ook te vinden waren.

Marc Helder & Lucas Krijnsen, Jasper Seelemeijer & Erik van Tooren, Joop Brands & Herman van Bleisem, Wilko van der Gracht en ikzelf, Susanne Glas & David Verweij, Lukas Boots & Nico Weel, Paul Grolman & Eugene Koomen, Tom Balla & Rik van Ingen vormden de teams voor deze dag.

Wisten Wilko en ik vorig jaar nog de ratingprijs te behalen, dit jaar liet Wilko het een beetje afweten. Ik behaalde een halfje meer qua punten, maar Wilko behaalde een punt minder. Geen prijzen dit jaar! Wel veel gezelligheid, veel bekende, lekker eten en perfect weer voor een kroegloper toernooi!

Herman en Joop heb ik de hele dag niet gezien, maar zijn wel vaak op de foto gezet door Co Buysman, die weer een prachtig verslag schreef. Jan moest het mooie weer missen, want die kon dit jaar niet meedoen. Volgend jaar hopen we natuurlijk weer dat Aartswoud in groten getale meedoet aan dit gezellig toernooi!

Marc Helder en Rik van Ingen hadden de beste teams met 8 punten, gevolgd door Jasper & Erik en Wilko en ik met 6,5 punt.

En afgelopen zaterdag, 1 juni, vond het NHSB Snelschaakkampioenschap plaats in de Kreek.

Jan Stapel, Marc Helder en ikzelf mochten 15 rondes van 5 minuten spelen. Hing Ting Lai was de absolute winnaar met een 100% score, Marc kon geen puntje van hem afpikken de laatste ronde.

Met slechts 45 deelnemers dit jaar (vorig jaar waren dit er nog meer dan 60), kwam Marc meerdere uit de top tegen en werd uiteindelijk 13e.

Jan Stapel eindigde met 7/15 op de 25ste plek en ikzelf verbeterde mijn score ten opzichte van vorig jaar met twee punten en verder hebben we het er niet over, hopelijk gaat het aankomende vrijdag beter!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties