Spannende toernooideelname en afsluitende avond

december 28, 2018 Jessica 1 comment

Zondag 18 december deden drie jeugdschakers voor het eerst mee aan een echt schaaktoernooi. Robin, Niels en Rosa deden mee aan het Grandprix toernooi in Beverwijk. Het was een spannende, vermoeiende en leuke dag met mooie resultaten! Alle drie wisten ze meerdere punten in hun groep te scoren. Niels en Robin speelde voor het eerst met een klok en dat ging prima.

Rosa zat in de groep zonder klok, het begin was even wennen, maar daarna werden punten gescoord. Uiteindelijk haalde ze 2,5 punt uit 7 en eindigde hiermee als vijfde. Niels volgde eerste het tempo van zijn tegenstanders, toen hij zijn eigen spel ging spelen ging het beter en stond hij na zes rondes op een 2e plek.

De laatste ronde moest hij tegen de koploper en verloor hij, waardoor hij uiteindelijk vierde werd en de aanmoedigingsprijs kreeg! Het niveau van Robin was lastig in te schatten, aangezien hij op de club alles wint! Het begin was moeilijk. Maar hij won de derde ronde wel van de koploper! Ook hij wist uiteindelijk 2,5 punt te behalen en werd zevende in groep 9.

Afgelopen vrijdag was de laatste jeugdavond van het jaar en die sloten we af met allerlei schaakspelletjes. We begonnen met een estafette, waarbij de kinderen in teams van twee tegen elkaar streden om zo snel mogelijk de witte of zwarte stukken op te zetten.

Om even op adem te komen van het rennen was er limonade en bij het volgende spelletje stond wat lekkers op het bord. De sneeuwpop moest veroverd worden met het paard (en mocht daarna worden opgegeten)! Toine gaf daarna uitleg over het kat & muis spelletje. Toen was het tijd om ‘echt’ te gaan schaken, maar dan toch net even anders.

De kinderen gingen ‘Hands&Brains’ spelen. Hierbij spelen de kinderen in teams van twee tegen elkaar. Twee kinderen zitten aan het bord de ‘hands’ en het teamgenootje staat er naast de ‘brains’. De ‘brains’ zegt dat een stuk, bijvoorbeeld pion en de ‘hands’ moet dan een pionzet uitvoeren. Hij of zij mag zelf weten welke en waar naar toe. Julia en Isa speelden tegen Toine en Max, die wonnen.

David speelde samen met Alexia, die het hem erg lastig maakte tegen Rosa en Sophia. Sophia en Rosa wonnen de partij. Duuk en Robin speelden samen tegen Quinten en Niels, de jongens hadden een flinke strijdt en de regels werden hier en daar overtreden ;), het is best lastig om niets voor te zeggen of aanwijzingen te geven! Quinen en Niels wonnen uiteindelijk.

Als laatste mochten de kinderen weer actief bezig zijn en speelden we voor het eerst met een klok. De klok stond echter op een andere tafel, waardoor er na elke zet naar de klok moest worden gerend om deze in te drukken en dan weer snel terug naar het bord om te kijken wat de tegenstander had gedaan.

Uitslagen eerste ronde renschaak:
Alexia – Isa         0-1
Max – Rosa        0-1
Niels – Sophia    0-1
Julia – Quinten  1-0
Robin – Duuk      0-1

Uitslag tweede ronde renschaak:

Alexia – Max  1/2-1/2
Duuk – Sophia 1-0
Julia – Robin 0-1
Isa – Rosa 1-0
Quinten – Niels

We wensen alle kinderen namens de jeugdleiders en het bestuur van SC Aartswoud hele fijne feestdagen en zien jullie graag na de vakantie weer!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel Verweij

Het ziet er wel heel gezellig uit dat renschaak! Ze vermaakten zich prima zo te zien. Leuk hoor!