Strijd tussen de stukjesschrijvers en koplopers

oktober 6, 2018 Jessica 1 comment

De twee stukjesschrijvers gingen afgelopen vrijdag de strijd aan met elkaar op het bord! Peter Couwenhoven had een mooie stelling, maar doordat hij zich niet helemaal bewust was dat er in een ander tempo werd gespeeld, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een remise.

David Verweij mocht het opnemen tegen koploper Jean-Paul en het leek er in eerste instantie op dat hij de koploperspositie zou gaan overnemen van JP. Echter wist JP toch het tij te keren en de winst te pakken!

Dé kans voor Toine om dit seizoen ervoor te zorgen dat er een andere clubkampioen kwam, heeft hij niet weten te pakken. Ondanks dat hij dacht dat de hoeveelheid tijd die Marc gebruikte om na te denken wat over de kwaliteit van de zetten van Marc zei, heeft hij geen gebruik kunnen maken van deze inzichten en verloor de partij.

Jan Stapel mocht ondanks zijn positie onderaan de ranglijst tegen Rik van Ingen spelen en wist dit keer weer een puntje pakken! Daarna is hij niet te lang blijven nazitten, want vandaag mag hij zijn geluk beproeven in het eerste team, waar hij invalt. Ook Wilko en Rowan die zichzelf onderaan de ranglijst terugvonden, wisten dit keer weer eens punten te scoren. Zou de ranglijst nu weer een wat normaler beeld gaan vertonen?

Ikzelf begon met een leuke stelling tegen Marcel Kuiper, alhoewel ik volgens Wilko vooral fouten zetten deed, deed mijn tegenstander dat gelukkig ook (volgens Wilko dan…). Na vijftien, zestien zetten, misschien al iets eerder, blunderde ik echter mijn toren weg en toen was het makkelijk uitspelen voor Marcel.

Vandaag speelt het eerste team in Zoetermeer! En het tweede team speelt in Hoorn! Aanmoedigen mag en we hopen op mooie resultaten! De voorspellingen van de wedstrijdleider: eerste team 4-4 en het tweede team 4,5-3,5. We gaan zien of het wordt waargemaakt, de hoop bij het eerste team is uiteraard gevestigd op Jan Stapel! Het tweede team heeft als invaller Erik, waarvan hoge verwachtingen zijn.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J-P

De eerlijkheid gebied te zeggen dat David op een zeker moment gewonnen stond.
Weliswaar had ik tijdens de partij een betere stelling bereikt, omdat David was vergeten te rokeren; hij kon niet kiezen tussen lange en korte rochade. Ik had een gewonnen afwikkeling moeten kiezen met winst van 2 pionnen, maar in plaats daarvan koos ik een wat slappe afwikkeling. Hierna nam David stoicijns het initiatief over met diverse winstvarianten voor het kiezen. Hij dacht een mooie afronding te hebben gevonden, maar dat bleek een blunder te zijn. Hierdoor verloor hij een toren en vrij snel daarna de partij.