Succesvol GrandPrix van de jeugd in Sint-Pancras!

januari 9, 2019 Jessica No comments exist

Van de week kreeg ik een enthousiaste email met een uitvoerig verslag van de prestaties van onze jongste leden, die ik hier naar vrije interpretatie deel. Robin, Niels en Rosa Smit hebben afgelopen zaterdag mee gedaan aan een GrandPrix wedstrijd in Sint Pancras. En niet onverdienstelijk!

Alle drie kwamen al bekende gezichten tegen, maar ook nieuwe tegenstanders. Robin heeft revanche genomen voor zijn vorige deelname en wist een mooie tweede plaats te behalen in groep 9! Gefeliciteerd! Hij wist uiteindelijk 5,5 van de 7 punten te behalen.

Zijn broertje Niels Smit zat dit keer een groep hoger, in groep 12 en had erg sterke tegenstanders. Toch wist hij toch mooi twee punten uit zes te behalen. De laatste partij was voor zowel papa als Niels erg spannend. De tegenstander gaf hem één keer de ruimte om de aanval over te nemen en daar werd goed gebruik van gemaakt door Niels. Dat is toch fijn de dag afsluiten, met een mooie winstpartij!

Rosa laat op de club al zien geen moeite te hebben om goed na te denken en geen overhaaste zetten te spelen. Doordat er zonder klok wordt gespeeld in de laatste groepen, en Rosa haar tijd neemt, werd de partij erg lang. De tafelleider besloot daarom dat de partij uitgespeeld werd met een klok, wat gebruikelijk is. Alleen dat was wel even wennen en schrikken voor Rosa, gelukkig was daar haar vader om haar te troosten en te motiveren. Zo kon ze vol goede moed aan de derde ronde beginnen met al anderhalve punt op zak. En dat deed ze verder heel goed! Ze bleef ongeslagen en ook in de strijd om de winst van de groep was ze onoverwinnelijk. Haar tegenstander had ook nog alles gewonnen, maar Rosa bleef geconcentreerd en wist de fouten van haar tegenstander af te straffen. Deze was zwaar onder de indruk en begon steeds meer fouten te maken. Schaakmat volgde daarna snel. Groepswinnares Rosa met 6 uit 7 (inclusief bye)! Gefeliciteerd!

Wat een geslaagde dag voor de familie Smit en wat een mooie resultaten! SC Aartswoud is goed vertegenwoordigd en we gaan zoals vader Ronald aangaf nog veel van deze drie horen!

 

Alle uitslagen zijn hier te vinden: http://winterkoning.chett.org/inset/gpa2019/Uitslagen.pdf

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties