Superopa

januari 24, 2024 Peter Couwenhoven No comments exist

Oud?
Oud voel ik me eigenlijk niet. Maar ja, ik schuifel meer dan dat ik loop. Maar soms word je op totaal andere wijze met het ouder worden geconfronteerd. Zo keken we naar het programma Meer Dan Verwacht, dat over het hebben of krijgen van een drieling gaat. In deel drie kwamen Mieke en Nick aan bod. Daar moesten de kinderen nog geboren worden. Mieke heeft in Oude Niedorp op school gezeten, dus kijken we met extra interesse.
Ter voorbereiding moest er onder andere een bijzondere kinderwagen worden gekocht. Daarom werd dochtertje Yara bij haar opa en oma ondergebracht. Opa Marco en oma Annet kwamen even in beeld. Voor mij een schok. lk heb Marco drie jaar in de klas gehad. We waren toen nog een tweemansschool. lk blijf oud-leerlingen als kinderen zien. Drie jaar maak je ze op die manier intensief mee. Maar opeens zie je hem op tv als opa. Als mijn leerling opa is, dan moet ik toch wel behoorlijk oud zijn. De werkelijkheid dringt door.
De kinderen Kroon ken ik al lang. Toen ik in 1969 benoemd werd tot hoofd der school in Oude Niedorp werd mij meegedeeld dat er een afspraak was om kinderen uit Veenhuizen op te halen. 6 Jaar was de afspraak. Daar waren er 4 van om, dus nog 2 jaar. Het werden er 35.
lk kwam vaak bij de Kroontjeshoeve aan de Kerkweg. Haalde daar Arie, Marco, Gerda en Yolanda op. En later ook Mieke. Marco kon goed schaken, was kampioen oud papier ophalen en superkampioen in het verkopen van kinderpostzegels. En nu zie ik hem op tv als opa. Vast een superopa met Annet aan zijn zij.
Tja, soms word je volkomen onverwacht met je neus op de feiten gedrukt. lk voel me dan wel niet oud, maar als je oud-leerlingen opa zijn ben je toch de jongste niet meer.

Jan Mastemaker,
Oude Niedorp
Column Niedorper Weekblad

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties