(Uit)Hoornse spelen

november 25, 2018 Jessica No comments exist

Afgelopen zaterdag werd er door 16 Aartswouders gestreden in de KNSB competitie. Zowel het eerste als tweede speelden uit. Het eerste mocht naar Uithoorn en het tweede had bijna een thuis wedstrijd bij Caïssa-Eenhoorn in Hoorn.

Toine vond het stukje de Weere –Abbekerk wel ver genoeg om de kou te trotseren en reed mee met mij. De afslag naar Hoorn-Noord was afgesloten wist hij te vertellen, waardoor we nog op tijd konden afslaan bij Wognum en mooi op tijd aankwamen bij de Kreek. Peter Couwenhoven was minder op de hoogte van de afsluitingen en kwam even na de start van de wedstrijden aan. Zijn tegenstander had reeds de eerste zet gespeeld en Peter wist niet te winnen.

Lukas is bijna langer onderweg geweest, dan dat hij speelde! De meeste waren nog bezig met de opening, toen hij het eerste punt al scoorde tegen Vladimir Bartels. Ook Rik van Ingen ging snel en vlot van start tegen Gijs Leene en al heel snel waren de meeste stukken afgeruild. Het kwam neer op een toreneindspel, waarbij de verwachting was dat het remise werd. De laatste externe wedstrijden keren wist Rik te verbazen door toch te winnen, dus wellicht was er nog een kans. Hij maakte echter een misrekening en de winst ging naar Gijs.
Rob Bijpost, onze redder in nood deze keer, speelde een lange partij tegen David Groen. Even leek het erop dat er een remise zou worden bijgeschreven, maar Rob wist toch de winst te behalen!
Ik zelf speelde tegen Sander Koning met zwart. Ergens is het fout gegaan….
Toine kwam niet lekker uit de opening en moest de hele partij proberen dit te herstellen, wat helaas niet lukte. David dacht dat hij een ruil kon doen, echter er was een tussenzetje van zijn tegenstander Piet Aardenburg waardoor hij een stuk verloor en daarmee de winst aan zijn neus voorbij zag gaan. Jasper moest ’s avonds nog een wedstrijd fluiten voor handbal en kon daar ruimschoots op tijd wezen, nadat hij Robbert van Dijkhuizen weggespeeld had. Helaas 5-3 verloren!

In Uithoorn ging het beter, daar was slechts één verlies partij, de clubkampioen van de afgelopen jaren wist geen punt te scoren. Tijdens het eten bij de Chinees werd er nog over gediscussieerd, maar hij mag de volgende ronde toch weer meedoen werd er besloten. Coach Jan Stapel kon tevreden zijn met de resultaten van het eerste team. Het bleef nog lang gezellig in Uithoorn. Rowan deed nog even een woordje in het restaurant en sloot de avond af met de woorden: wie toegeeft, geeft op!

“Wat gaan we het tweede team sturen Rowan?”

“Wel iets leuks!”

“Broccoli is niet lekker”

“Of iets met moeilijke woorden”

“….

“Dat er een dissonand was”

“……..”

 

 

De volgende wedstrijd is op 15 december en weer een thuiswedstrijd voor beide teams!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties