Verslag GP toernooi voor de jeugd in Beverwijk op 15 december

december 20, 2019 Jessica No comments exist

Maar liefst vijf jeugdleden vertegenwoordigde SC Aartswoud op het GP toernooi in Beverwijk.
De nummers 1,3,4, 6 en 10 van de huidige ranglijst van de interne competitie deden in vijf verschillende groepen een gooi naar de prijzen. In totaal waren er 13 groepen van 7 of 8 spelers en speelsters per groep en totaal dus zo’n 100 kinderen actief.

In groep 5 wist Robin na een verloren openingspartij het tij snel te keren. De overwinning in de vierde ronde op de uiteindelijke (van oorsprong Russische) winnaar was het meest opmerkelijk.
Diens woede-uitbarsting na deze voor hem unieke nederlaag leidde tot een hoop hilariteit bij de overige spelers in deze groep. Ook in de volgende ronde volgde nog wat Russisch gemompel tijdens zijn partij, verliezen deed hij echter niet meer. Met 5 uit 7 ging Robin met de beker voor de 2e plaats naar huis.

In groep 8 ging Milan als een komeet van start en na 2 uit 2 waren zijn gedachtes al bij het winnen van de groep. Zijn supporterende vader waarschuwde hem nog niet te ver vooruit te kijken en na twee opeenvolgende nederlagen kwam zelfs een plaats op het podium in gevaar. Met een sterke eindsprint en drie knappe overwinningen werd deze alsnog veilig gesteld. Met 5 uit 7 resulteerde dat in een gedeelde 2e plek, op onderling resultaat uiteindelijk de beker van plaats 3.
In groep 9 startte Niels ook met twee zeges en omdat dit tegen de op papier sterkste tegenstanders gebeurde, rekende ook Niels zich al rijk. Helaas belandde hij daarna in een dip en stond ook hij na 4 potjes nog steeds op 2. Met een mooie overwinning waarin hij de zege na een paar gemiste kansen alsnog in de wacht sleepte en een bye in ronde 7 nog in het verschiet, was de 6e ronde cruciaal. Jammer genoeg trof hij juist toen de speler in vorm en ging hij kansloos ten onder. Met 4 uit 7 toch nog een gedeelde derde plaats met 2 andere spelers voor Niels. De beker ging echter door een minder onderling resultaat aan hem voorbij. Als troost was er nog wel een medaille en een sleutelhanger met een rode toren.

In groep 10 mocht Rosa het opnemen tegen 7 jongens die stuk voor stuk groter en ouder waren dan zijzelf. Zij is dit wel gewend van eerdere toernooitjes en vaak wordt zij door haar tegenstanders onderschat. Ook nu verbaasde zij menig opponent en haalde zij van de leden van SC Aartswoud de hoogste score. Maar liefst 6 keer kreeg ze de felicitaties van de jongen aan de andere kant van het bord. Haar enige verliespartij was tegen iemand die naast 5 zeges 2 keer remise speelde. Een gedeelde 1e plek dus en ook voor haar het onderlinge resultaat beslissend. Maar ook met deze beker van plaats 2 was Rosa enorm blij.

In groep 11 leek Mike aanvankelijk achter te blijven op zijn clubgenootjes. Gelukkig volgde na twee nederlagen ook twee overwinningen en sloot hij qua resultaten mooi aan. Uiteindelijk wist hij nog een remise uit het vuur te slepen en door een bye in de laatste ronde op een keurige score van 3,5 uit 7 uit te komen. Met een mooie medaille en een nieuwe ervaring rijker ging hij met zijn moeder weer huiswaarts.

Een trotse vader van de (schaak)familie Smit

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties